Improvizacija žemaičių blynų tema, kiek neįprasta, bet, sakyčiau, visai pavykusi 🙂 Juk norisi kartais kitokio skonio, kitokio padažo. Ir ne dėl to, kad įprastai yra blogai. Tiesiog smagu išbandyti kitokius...
Šiame patiekale švelnų vištienos krūtinėlės skonį pagyvina padažas su saulėje džiovintais pomidorais, kuriame orkaitėje ir kepame mėsą. Pirmiausia prieš keletą valandų ar iš vakaro nemažais gabalais supjaustytą krūtinėlę pamarinuoju tokiame...
Kartais artėjančioms šventėms prisigalvoji visokių mandriausių patiekalų, bet dažnai užtenka kažką pakeisti įprastuose, ir jie taps šiek tiek kitokie. Tai čia, sakyčiau, paprasta vištienos file (mano visada būna ūkininko, tai...
Prieš Vėlines, važinėdamos po senelių kaimus ir kapelius, su mama prisiminėm visokių tuomet buvusių skanumynų: krosnyje keptus močiutės ragaišius, duoną, pyragus, purią krosnyje keptą kiaušinienę. Mūsų senelis buvo „prie bajerio“,...
Visiems kartais norisi ko nors labai greitai. Gal esame išalkę, gal neturime laiko, gal tiesiog „slow food“ nėra mūsų mėgstamiausia teorija. Tuomet siūlau šią sriubą. Kubeliais supjaustome morką, prigriebiame ir...
Yra brokolių dievintojai, bet yra ir nekentėjų 😉 Tai šis patiekalas, be abejo, pirmiesiems. Paprasta, greita, sveika. Vegetarams tai bus pagrindinis patiekalas, bet gali būti ir puikus garnyras prie mėsos...
Labai paprastai pagaminami varškėtukai tiks ir savaitgalio pusryčiams, ir lengvai vakarienei. Migdolų miltai jiems suteikia kitokios tekstūros, jie lengvesni, puresni, nors gaminame be jokių kepimo miltelių ar sodos. Taigi, pusriebę...
Ne vieną kartą esu išbandžiusi iškepti tik dalį spurgyčių, o kitą masės dalį uždengiu plėvele ir dedu į šaldytuvą. Tuomet rytojaus dieną vėl turime šiltų spurgyčių :)