Improvizacija žemaičių blynų tema, kiek neįprasta, bet, sakyčiau, visai pavykusi 🙂 Juk norisi kartais kitokio skonio, kitokio padažo. Ir ne dėl to, kad įprastai yra blogai. Tiesiog smagu išbandyti kitokius...
Receptą užmačiau Facebook’o grupėje „Sveiki receptai pagal Vaidą Kurpienę“, kurioje mėgstu apsilankyti. Ir patiekalai man patinka, ir pateikiama informacija. Pati „nepostinu“, nes dažnai pridedu ingredientų, kurie neatitinka grupės taisyklių. Tas...
Net nežinau, kaip jus užnorinti šia sriuba. Ne, čia nebus greitai. Bet nesudėtingai 🙂 Tokia beveik meditacija penktadienio vakarui ar tingiam sekmadieniui, pavyzdžiui 🙂 Užviriname porą litrų vandens, dedame porą...
Be galo kvapnus patiekalas. Citrusinių vaisių aromatas, šioks toks cinamono ir gvazdikėlių dvelksmas – valgiusieji sako, kad net sunku suprasti, kokią čia mėsą valgo 🙂 Vidutinio dydžio vištą užpilame...
Nusižiūrėjau šį marinatą nuo „Rimi“ leidinio „Druska ir pipirai“, tik kai ko pridėjau, kai ko nepridėjau, o dabar jis man tinka ne tik ančių kulšelėms, bet ir kitiems paukščiams 🙂...
Vaikystėje žuvies kotletai man buvo kažkokia nevalgoma baisybė. Turiu pasakyti, baisybė buvo ir ryžių sriuba, ir grikių košė, taigi, turėjau ‘nuostatų’ – bet gal jos buvo susijusios tiesiog su nemokėjimu...
Labai šauni vasarinė bulvinių blynų versija 🙂 Tikrai tinka vasarai, kai turime šviežių cukinijų, morkyčių, agurkėlių, o gal ir česnakų. Dėl bulvių, tai gal dar ir pagalvočiau, ar tikrai noriu...
Sotu, skanu, nors šiek tiek padirbėti prie jų reikia 😉 Iš šio kiekio išeis apie 15 kotletukų, taigi 3-4 žmonėms pavalgyti. Kotletukams reikia išsivirti vieną 100 g. grikių maišelį (šiaip...