Gal sunku patikėti, gal „sounds weird”, kaip mano dukra sakė, bet patikėkite – viskas puikiai pavyksta, laaabai skanu, išragauta ir šeimos, ir kolegų 🙂 Tai pyragėlis iš to, ką turime...
Retai, labai labai retai užsinoriu bandelių (jeigu prisiruošiu kepti – dažniausiai jos būna su sūriu ir kumpiu, kokiu čiliuku, kad tiktų prie čili troškinio ar sultinio). Bet kartais užsimanai to...
Labai sezoninis kepinys, kol galima saugiai ir sveikai valgyti rabarbarus – gegužės pabaiga – birželio pradžia. Bet kaip tik dėl to jie tampa dar norimesni, įspūdingesni. Pagaliau ir mes grįžtame...
Nuostabus, vis neatsibostantis pyragėlis. Nedidelis, greitai pagaminamas, yra vietos improvizacijai – ko dar norėti? 🙂 Jis skiriasi nuo kitų pyragų savo konsistencija, purumu, kvapu. Jeigu reiktų apibūdinti pačią tekstūrą, sakyčiau...
Lengvai, sveikai, greitai. Čia beveik kaip „Altius, citius, fortius” 🙂 Šie varškėtukai mūsų virtuvės klasika, įkvėpti mano močiutės bei mano guru Virtuvės mitų griovėjų ir vienos iš jų nerealiųjų knygų...
Tokie varškėtukai labai tiks, kai norisi kažko lengvo, gal kažko tarpinio tarp pagrindinio patiekalo ir deserto. O gal savaitgalio pusryčiams, o gal lengvai vakarienei. Pagaminsime labai lengvai, o kepamų bananų...
Datules be kauliukų (1 pakelį, apie 200 g.) užpilame 300 ml. vandens, suberiame 250 g. cukraus ir maišydami kaitiname, kol stipriai sušyla, bet užvirti nereikia. Mediniu šaukštu datules pagrūdame, kad...
Keksiukai toks beveik „fast food”: gali iškepti greitai, beveik iš bet ko, kas yra spintelėje ir šaldytuve, pigiai, paprastai, kartais tokie skanūs ir būna tik ką tik iškepti. Kita vertus,...
Ne vieną kartą esu išbandžiusi iškepti tik dalį spurgyčių, o kitą masės dalį uždengiu plėvele ir dedu į šaldytuvą. Tuomet rytojaus dieną vėl turime šiltų spurgyčių :)