Toks visiškai kitoks ‘slaw’: kopūstų yra, bet šalia pagrindiniu smuiku groja mangai 🙂 Man pačiai tai buvo netikėtas derinys, bet va būtent – derinys, kuris dera 🙂 Skanu tiesiog tokios...
Skanioji lašiša su „mango slaw”: ir sūru, ir saldu, ir aštrumo pakanka 🙂 Pirmiausia 200-250 g. lašišos supjaustome kąsniuko dydžio gabalėliais, tuomet ant jų pilame 0,5 valgomojo šaukšto alyvuogių...
Šios salotos – tiesiog vasaros pabaigos vitaminų bomba 🙂 Gaminu jas tik liepos pabaigoje – rugpjūčio mėnesiais, nes tuomet pats šviežių burokėlių, morkų, kopūstų metas, o vasariniai obuoliai jau krenta...
Turiu priklausomybę balandėliams, turbūt kaip nemažai lietuvių 🙂 Bet, tiesą sakant, dalykas, kuris mane labiausiai vilioja ir nuo jo aromato skiriasi seilės, yra kepinto kopūsto aromatas (net nesuprantu balandėlių, kurie...
Pavadinime praktiškai viskas ir pasakyta. Pagal žmonių skaičių ir skonį imame šviežio kopūsto, supjaustome jį gana smulkiai (aš pjaustau mažais kvadračiukais), beriame į dubenį, užmalame šiek tiek druskos ir dar...
Dar viena improvizacija raugintų kopūstų tema: troškinti orkaitėje su šviežiomis plonomis dešrelėmis. Apie pusę kilogramo raugintų kopūstų šiek tiek perlieju vandeniu kiaurasamtyje, jei atrodo per rūgštūs. Supjaustau apie porą saujų...
Improvizacija raugintų kopūstų tema 🙂 Visko čia daug: ir sveikų daržovių, ir mėsos dėl sotumo, ir spalvų, ir erdvės improvizacijoms. Pirmiausia pusę vištienos krūtinėles supjaustau gabalėliais, pabarstau druska, pipirais, malta...