Labai sezoninis kepinys, kol galima saugiai ir sveikai valgyti rabarbarus – gegužės pabaiga – birželio pradžia. Bet kaip tik dėl to jie tampa dar norimesni, įspūdingesni. Pagaliau ir mes grįžtame...
Kartais kai kurie receptai atrodo tokie savaime suprantami (‘obvious’), kad lyg ir nėra ten ką rašyti. Bet kai išsišneki su draugais, vaikais, vaikų draugais, tai, pasirodo, kažkaip visų mamos ar...
Tai yra legendiniai mano mamos virtinukai 🙂 🙂 Ji juos mums (mano sesei ir man) virdavo netgi pusryčiams, ir net ne savaitgaliais, o prieš einant į mokyklą mes gaudavom...
Purūs, skanūs, greiti rikotukai – varškėtukai. Tinka ir pusryčiams (na, gal savaitgalio 🙂 ), ir vakarienei. Indelį rikotos (250 g.) sumaišome su pakeliu (apie 200 g.) birios varškės, beriame du...
Nuostabus, vis neatsibostantis pyragėlis. Nedidelis, greitai pagaminamas, yra vietos improvizacijai – ko dar norėti? 🙂 Jis skiriasi nuo kitų pyragų savo konsistencija, purumu, kvapu. Jeigu reiktų apibūdinti pačią tekstūrą, sakyčiau...
Taip kepti bulves galima bet kada, bet, žinoma, dažniausiai jas prisimenu šaltibarščių sezonu. Tuo metu jau atsiranda ir šviežių bulvyčių (bet tikrai nebūtina kepti tik šviežias). Taigi, atsirenku nedideles bulvytes,...
Lengvai, sveikai, greitai. Čia beveik kaip „Altius, citius, fortius“ 🙂 Šie varškėtukai mūsų virtuvės klasika, įkvėpti mano močiutės bei mano guru Virtuvės mitų griovėjų ir vienos iš jų nerealiųjų knygų...
Tokie varškėtukai labai tiks, kai norisi kažko lengvo, gal kažko tarpinio tarp pagrindinio patiekalo ir deserto. O gal savaitgalio pusryčiams, o gal lengvai vakarienei. Pagaminsime labai lengvai, o kepamų bananų...
Turbūt obuolius į pyragus mes dedame todėl, kad jų turime daugiausia. Bet kartais yra ne taip. Būna, kad turime ne obuolių, o kokių nors kitų vaisių. Tai tuomet dar geriau,...
Sotu, skanu, nors šiek tiek padirbėti prie jų reikia 😉 Iš šio kiekio išeis apie 15 kotletukų, taigi 3-4 žmonėms pavalgyti. Kotletukams reikia išsivirti vieną 100 g. grikių maišelį (šiaip...