Iš tikrųjų, šios salotos gali būti ir visai be silkės, nes jos ir taip skanios, spalvingos, sočios. Ir gali būti tiek šiltos, tiek šaltos. Taigi, paeiliui į keptuvę su įkaitintu...
Vitaminų bomba, ypač naudinga, jeigu žiemos vidurys 🙂 Sudedamąsias proporcijas renkamės pagal skonį: topinambai, obuoliai, morkos. Aš čia mažiausiai dedu morkų, tik dėl spalvos – 1 nedidelę ar pusę didelės....
Spalvingas ir linksmas patiekalas, o su įdaru, kaip visada su lietiniais, galite improvizuoti. Lietinių tešlą galite gaminti, kaip esate įpratę, tik pridėkite sutrintų špinatų. Galbūt tuomet skysčio (pieno ar vandens...
Smagu derinti, kombinuoti įvairias lietuviškas pupeles ir pupas su kokiomis nors japoniškomis pupuolėmis, o šiuo atveju buvo žirniai: šaldyti žalieji žirneliai su konservuotais avinžirniais. Greitai, aromatingai ir skaniai!! Užkaičiame puodą...
Smagu derinti, kombinuoti įvairias lietuviškas pupeles ir pupas su kokiomis nors japoniškomis pupuolėmis, o šiuo atveju buvo žirniai: šaldyti žalieji žirneliai su konservuotais avinžirniais. Greitai, aromatingai ir skaniai!! Sriubos pagrindas...
Pirmiausia pasigaminkime tešlą. Miltus, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą dedame į dubenį ir triname tarp pirštų, kol viskas virs rupiais trupiniais. Tai darome gana greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Į...
Man labai patinka gaminti su apelsinais, citrinomis. Namai kvepia, kaip per Kalėdas 🙂 O lašiša kvapni, minkšta, atsiskirianti gabalėliais. Ir tie valgant sproginėjantys garstyčių grūdeliai 🙂 🙂 Taigi, pirmiausia pasigaminame...
Labai paprasta, soti, skani sriubytė, kuri padės sušilti ir kūnui, ir sielai 🙂 Jeigu jau verdu sriubą, kuri gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas, o dar ir maistas kūnui ir...
Smagus patiekaliukas – ir dėl savo spalvų, ir dėl filmuko pavadinimo 🙂 Sėkmingai susinaudoja daug daržovių, ypač vasaros pabaigoje, kai pats cukinijų, pomidorų derėjimo metas. Pirmiausia pasigaminame padažą, kurį pilsime...
Šios salotos – tiesiog vasaros pabaigos vitaminų bomba 🙂 Gaminu jas tik liepos pabaigoje – rugpjūčio mėnesiais, nes tuomet pats šviežių burokėlių, morkų, kopūstų metas, o vasariniai obuoliai jau krenta...