Labai paprasta, soti, skani sriubytė, kuri padės sušilti ir kūnui, ir sielai 🙂 Jeigu jau verdu sriubą, kuri gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas, o dar ir maistas kūnui ir...
Tokia kaimiška, paprasta, sezoninė sriubytė. Vaikystėje kaime nebuvo mano mėgstamiausia, nes močiutė virdavo ir visokias „zacirkas“, kurios man labai patikdavo. Bet turguje užmačiau šviežių burokėlių lapelių su miniatiūriniai burokiukais, ir...
Keturiems valgytojams reikėtų dviejų jaunų gražių cukinijų. Jas perpjauname pusiau išilgai ir išskobiame minkštimo dalį (ir tik niekur jo neišmetame!) Tuomet ruošiame įdarą. Supjaustome kubeliais svogūną, morkas, dedame į pakaitintą...
Žinoma, idealiausia šį patiekalą gaminti vasarą, kai turime savo žirnių, morkų, cukinijų ir kitų gėrybių. Šiame recepte „pagrindiniu smuiku groja“ švieži žirniai. Dviems valgytojams reikės vienos jaunos gražios cukinijos. Ją...
Avinžirniai mūsų virtuvėje atsirado seniai, turbūt nuo vienos iš kelionių į Tenerifę, kur išmokau gaminti nerealų avinžirnių troškinį su šonkauliukais. Bet pastaruoju metu juos taip dažnai gaminame kitaip, adaptavę vegetarams/...