Vitaminų bomba, ypač naudinga, jeigu žiemos vidurys 🙂 Sudedamąsias proporcijas renkamės pagal skonį: topinambai, obuoliai, morkos. Aš čia mažiausiai dedu morkų, tik dėl spalvos – 1 nedidelę ar pusę didelės....
Toks visiškai kitoks ‘slaw’: kopūstų yra, bet šalia pagrindiniu smuiku groja mangai 🙂 Man pačiai tai buvo netikėtas derinys, bet va būtent – derinys, kuris dera 🙂 Skanu tiesiog tokios...
Pirmiausia pasigaminkime tešlą. Miltus, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą dedame į dubenį ir triname tarp pirštų, kol viskas virs rupiais trupiniais. Tai darome gana greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Į...
Skanioji lašiša su „mango slaw“: ir sūru, ir saldu, ir aštrumo pakanka 🙂 Pirmiausia 200-250 g. lašišos supjaustome kąsniuko dydžio gabalėliais, tuomet ant jų pilame 0,5 valgomojo šaukšto alyvuogių...
Tobulas užkandis per 15 min. Bet gali būti ir sotūs pietūs, jeigu nesidalinsite su draugu 🙂 Viskas vyksta labai greitai, tai reikia pasidaryti paruoštukus. Taigi, kokius 4 mažus pievagrybius nuplauname...
Man labai patinka gaminti su apelsinais, citrinomis. Namai kvepia, kaip per Kalėdas 🙂 O lašiša kvapni, minkšta, atsiskirianti gabalėliais. Ir tie valgant sproginėjantys garstyčių grūdeliai 🙂 🙂 Taigi, pirmiausia pasigaminame...
Smagus patiekaliukas – ir dėl savo spalvų, ir dėl filmuko pavadinimo 🙂 Sėkmingai susinaudoja daug daržovių, ypač vasaros pabaigoje, kai pats cukinijų, pomidorų derėjimo metas. Pirmiausia pasigaminame padažą, kurį pilsime...
Receptą užmačiau Facebook’o grupėje „Sveiki receptai pagal Vaidą Kurpienę“, kurioje mėgstu apsilankyti. Ir patiekalai man patinka, ir pateikiama informacija. Pati „nepostinu“, nes dažnai pridedu ingredientų, kurie neatitinka grupės taisyklių. Tas...
Turėjau įtarimą dėl tų ‘avocado egg bake’, labiausiai dėl kepto avokado skonio. Bet, nors ir keista, avokado skonis ir kremiškumas išlieka 🙂 Taigi, imame avokadą, apipjauname aplinkui, pasukame ir gausime...
Labai sotu, labai skanu, tiems, kurie mėgsta grikius 🙂 Aš pati jų tiesiog nekęsdavau vaikystėje, po to neutraliai nevalgydavau jaunystėje, bet dabar suprantu, kad yra puikesnių receptų nei pieniška grikių...