Improvizacija žemaičių blynų tema, kiek neįprasta, bet, sakyčiau, visai pavykusi 🙂 Juk norisi kartais kitokio skonio, kitokio padažo. Ir ne dėl to, kad įprastai yra blogai. Tiesiog smagu išbandyti kitokius...
Iš tikrųjų, šios salotos gali būti ir visai be silkės, nes jos ir taip skanios, spalvingos, sočios. Ir gali būti tiek šiltos, tiek šaltos. Taigi, paeiliui į keptuvę su įkaitintu...
Spalvingas ir linksmas patiekalas, o su įdaru, kaip visada su lietiniais, galite improvizuoti. Lietinių tešlą galite gaminti, kaip esate įpratę, tik pridėkite sutrintų špinatų. Galbūt tuomet skysčio (pieno ar vandens...
Pirmiausia pasigaminkime tešlą. Miltus, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą dedame į dubenį ir triname tarp pirštų, kol viskas virs rupiais trupiniais. Tai darome gana greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Į...
Na, jeigu turite atliekamos lašišos, kurią jau atsibodo dėti ant sumuštinių (kad ir kokia skani ji būtų), tuomet štai prabangi išeitis: ar ji brangi, priklausys nuo to, kokią lašišą ir...
Nežinau, kodėl kai kurie buvę „ant bangos“ receptai užsimiršta. Bet kaip smagu juos atrasti iš naujo 🙂 Tas daržoves tai kepdavome ir kepdavome, visi draugai per visas vakarienes. Labai paprasta,...
Paeiliui į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi: griežinėliais supjaustyti porai, kubeliais supjaustyti moliūgai, raudonoji paprika, aitrioji paprika. Kai švelniai gražiai pasitroškina ir atvėsta, tuomet kaparėliai (BŪTINAI), silkė, konservuotos ar virtos...