Pirmą kartą šį „tortinį“ pyragą kepiau, pamačiusi receptą „Žmonių“ žurnale. Tuomet kaip tik, pamenu, vyko tos šokių laidos, o vieno iš šokėjų draugė buvo Liucina. Labai gražus pasirodė vardas, labai...
Retai, labai labai retai užsinoriu bandelių (jeigu prisiruošiu kepti – dažniausiai jos būna su sūriu ir kumpiu, kokiu čiliuku, kad tiktų prie čili troškinio ar sultinio). Bet kartais užsimanai to...
Labai sezoninis kepinys, kol galima saugiai ir sveikai valgyti rabarbarus – gegužės pabaiga – birželio pradžia. Bet kaip tik dėl to jie tampa dar norimesni, įspūdingesni. Pagaliau ir mes grįžtame...
Toks tortas – prisiminimas iš jaunystės. Daug tokių esam prigaminę su mama, sese, klasiokėmis, grupiokėmis. Tai buvo mūsų sovietinis ‘cheesecake’as’ 🙂 Produktų pasirinkimas buvo paprastas: varškė arba, „prabangesnis variantas“, sūreliai...
Aguonų torto receptas, atkeliavęs į mūsų šeimą iš mano krikšto mamos receptų kolekcijos dar iš tų laikų, kai džiūvėsėlių nebūdavo pirkti, turėdavome juos pasigaminti pačios (kartais džiovindavome ant radiatoriaus, kad...
Purūs, skanūs, greiti rikotukai – varškėtukai. Tinka ir pusryčiams (na, gal savaitgalio 🙂 ), ir vakarienei. Indelį rikotos (250 g.) sumaišome su pakeliu (apie 200 g.) birios varškės, beriame du...
Jeigu kas nors prieš kokį 30 metų būtų man pasakęs, kad kada nors SAVO NORU virsiu agrastų uogienę, tikrai nebūčiau patikėjusi 😉 Močiutė turėjo agrastų pilną sodą. Mes skindavome juos...
Tokie varškėtukai labai tiks, kai norisi kažko lengvo, gal kažko tarpinio tarp pagrindinio patiekalo ir deserto. O gal savaitgalio pusryčiams, o gal lengvai vakarienei. Pagaminsime labai lengvai, o kepamų bananų...
Turbūt obuolius į pyragus mes dedame todėl, kad jų turime daugiausia. Bet kartais yra ne taip. Būna, kad turime ne obuolių, o kokių nors kitų vaisių. Tai tuomet dar geriau,...
Labai paprastai pagaminami varškėtukai tiks ir savaitgalio pusryčiams, ir lengvai vakarienei. Migdolų miltai jiems suteikia kitokios tekstūros, jie lengvesni, puresni, nors gaminame be jokių kepimo miltelių ar sodos. Taigi, pusriebę...