Ingredients
-
3, sunokę Bananai
-
120 g. Žemės riešutų sviestas
-
50 g. Kakavos milteliai
Directions
Niekada nesu kepusi braunio, kažkaip nepasitaikė, bet ši užmatyta idėja užkabino 🙂
Trys ingredientai: bananai, žemės riešutų sviestas, kakava. Taigi, prinokusius bananus gerai sutriname šakute. Į juos dedame 120 g. kreminio žemės riešutų sviesto (nesu jo mėgėja, bet buvo verta nusipirkti stiklainiuką) ir 50 g. geros kakavos (be jokių cukrų).
Viską gerai sumaišome ir krečiame į nedidelį kepimo popieriumi išklotą indą. Mano indas buvo 16cmx16cm – sakyčiau, „pats tas.” Atrodo, mažas nedidelis kepinukas, bet jis labai intensyvaus skonio, labai sotus, taigi užteks tikrai ne vienam valgytojui. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, man prireikė 35 minučių.
Galbūt trūkumas (bet kartu ir privalumas) tas, kad neįmanoma jo valgyti čia ir dabar. Jis turi atvėsti, o dar geriau po to – palaikyti kokią dieną šaldytuve. Taip jis sutvirtės, susistovės. Tai privalumas tame, kad galime išsikepti iš anksto ir ramiai laukti draugų 🙂
Rezultatas: kreminis, juodas juodas, kvapnus kąsnelis. Šį kartą atžingsniavo su Kalėdine nuotaika 🙂
Kindness is the language which the deaf can hear and the blind can see. /Mark Twain/