Ingredients
-
2 vnt. Apelsinai
-
saujelė Svogūnų laiškai
-
0.5 arbatinio šaukštelio Peperoncino milteliai
-
žiupsnis Druska
-
pora šaukštų Alyvuogių aliejus
Directions
Na, šių salotų pavadinime praktiškai viskas ir pasakyta. Salotos gal kiek neįprastos, bet be galo gaivios ir nepaprastai tinka pavasarį, kai norisi ko nors šviežio, bet savam darže agurkai dar neužaugę 😉
Originaliame recepte, kurį man papasakojo su Italija ir itališka virtuve draugaujanti kolegė, naudojami raudonieji apelsinai. Bet ne vieną kartą esu jų negavusi, tad gaminu ir su įprastaisiais. Apelsinus nulupame, supjaustome kubeliais. Išbėgusias sultis supilame į dubenėlį prie salotų. Svogūnų laiškus supjaustome (pavasarį čia nepakeičiami tie žieminiai smulkūs svogūnėliai, pradedantys lįsti, vos pasirodžius saulei).
Pamalame šiek tiek mėgstamos druskos, pagal skonį beriame peperoncino miltelių, jie suteiks malonaus aštrumo (bet nepadauginkite), užpilame porą šaukštų kokybiško šalto spaudimo alyvuogių aliejaus, sumaišome, ir viskas.
Salotos nepaprastai dera su kepta paukštiena, bet vegetarams tiks ir kaip gaivus užkandis.
Don’t go with the flow. Be the flow. (Elif Shafak)