0 0
Aštrokas saldžiarūgštis agrastų padažas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg. Agrastai
4 vidutinės galvutės Svogūnai
4 skiltelės Česnakas
50 ml. Vanduo
4 valgomieji šaukštai Alyvuogių aliejus
200 g. Cukrus
150 g. Uogienių cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai Druska
5 valgomieji šaukštai Baltojo vyno actas
2 šaukšteliai tarkuoto Imbieras šviežias
1 arbatinis šaukštelis arba pagal skonį Peperoncino milteliai

Aštrokas saldžiarūgštis agrastų padažas

Kiek nuostabių dalykų galima pagaminti su ta nuostabia uoga - agrastu :)

  • 40 min.
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Baisiai gera uoga – agrastas 🙂 Gal ne visų įvertinta, sutinku, ne visiems patinkanti, bet tikrai tinkanti įvairiems netikėtiems deriniams. Anot dietologų, ji turi ne tik nemažai rupios ląstelienos, kuri yra nuostabi virškinamojo trakto šluota, bet taip pat ir organinių rūgščių bei pektino.

Šį kartą gaminau aštroką saldžiarūgštį padažą, kuris tiks prie paukštienos, sūrio, gal netgi ledų. Tiks visokios uogos: ir labiau, ir mažiau sunokusios.

Kilogramą agrastų nuplauname, šiek tiek leidžiame nudžiūti ir nukarpome uodegėles.

4 nedidelius svogūnus ir 4 česnako skilteles smulkiai supjaustome, beriame į didelį puodą su 50 ml. verdančio vandens ir 4 šaukštais alyvuogių aliejaus. Patroškiname kokias 5 minutes, o tada suberiame agrastus ir supilame visus pagardus: 200 g. sukraus, 150 g. uogienių cukraus, šaukštelį sutarkuoto imbiero (galite naudoti imbiero miltelius), du arbatinius šaukštelius druskos, 5 valgomuosius šaukštus baltojo vyno acto ir atsargiai, pagal skonį, peperoncino arba čili miltelių. Beriant pastaruosius, ragaukite, kad jums tiktų ir patiktų. Tiek peperoncino, tiek čili pipirų milteliai būna tikrai įvairaus intensyvumo, priklausomai nuo gamintojo.

Užvirinę, viską paverdame ant lengvos ugnies apie 15 minučių. Pamatysite, agrastai subliūkš, pasileis, bus gana skysta masė. Atvėsiname, o tuomet blenderiuojame arba supilame į kokteilinę ir suplakame. Šiuo atveju, norėjau, kad būtų labiau padažas, o ne uogienė, todėl pyliau maždaug per pusę paprasto ir uogienių cukraus. Nenorėjau, kad uogienių cukrus per daug sutirštintų. Tuo labiau, kad agrastai turi pektino, ir jų uogienė linkusi tirštėti.

Man agrastų sėklytės netrukdo, netgi priduoda žavesio ir skonio padažui, bet, jeigu norite jų išvengti, tuomet padažą pertriname per sietelį: bus tobulos kreminės tekstūros. Pilstome į iškaitintus indelius, užsukame spiritu pateptais dangteliais.

Valgome su paukštiena, sūriu, skrudinta duona. Skanaus 🙂

Eating out is about having fun. /Gordon Ramsay/

 

previous
Spalvingas daržovių troškinys – ratatouille
next
Trinta vištienos ir žirnių sriuba
previous
Spalvingas daržovių troškinys – ratatouille
next
Trinta vištienos ir žirnių sriuba

Add Your Comment