0 0
Avinžirnių ir žirnelių sriuba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 l. Daržovių sultinys
0,5 šaukšto (galima keisti alyvuogių aliejumi) Ghee sviestas
1 vnt. Svogūnai
1 vnt., nedidelė Morkos
0,5 vnt. Paprika, raudonoji
1 skardinė Avinžirniai
1 saujelė Žirneliai, šaldyti

Avinžirnių ir žirnelių sriuba

Spalvingai, aromatingai, greitai

  • 25 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Smagu derinti, kombinuoti įvairias lietuviškas pupeles ir pupas su kokiomis nors japoniškomis pupuolėmis, o šiuo atveju buvo žirniai: šaldyti žalieji žirneliai su konservuotais avinžirniais. Greitai, aromatingai ir skaniai!!

Užkaičiame puodą su mėgstamu daržovių sultiniu. Jeigu neverdate patys, pasirinkite mėgstamus, žinoma, geriau ekologiškus daržovių sultinio kubelius. Vieną morką sutarkuojame, nemažą svogūną smulkiai supjaustome ir viską kartu kokias 5 minutes pakepiname ant ghee sviesto (žinoma, galima ir ant alyvuogių aliejaus). Kubeliais supjaustome pusę raudonosios paprikos ir trumpam beriame į tą pačią keptuvę. Dar po poros minučių viską sudedame į verdantį sultinį. Ten pat beriame kokią saują šaldytų žirnelių (aš turiu iš mamos daržo, nors išsigliaudyti reikėjo pačiai 🙂 ).

Kol viskas verda ir skoniai maišosi, skardinę avinžirnių beriame į kiaurasamtį ir plauname po tekančiu vandeniu, kol nebeputos. O tuomet beriame į sriubą. Dar kokios 5 minutės, ir voilà, viskas ‘gatava’.

Patiekiant, kam patinka, labai tiks vienas kitas šviežios kalendros lapelis. Siūlau negadinti sriubos nei grietinėmis, nei grietinėlėmis. Na, nebent kas nors negalite be jų gyventi 🙂

previous
Sriuba su žirneliais ir avinžirniais
next
Mangų ir kopūstų salotos/ mango slaw
previous
Sriuba su žirneliais ir avinžirniais
next
Mangų ir kopūstų salotos/ mango slaw

Add Your Comment