0 0
Avinžirnių kotletukai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 skardinė Avinžirniai
sauja Petražolės, šviežios
1 arbatinis šaukštelis Kuminas, maltas
1 arbatinis šaukštelis Kalendros, džiovintos maltos
žiupsnis, jei norite Aitrioji paprika
2 šaukštai Kviečių miltai
1 šaukštas Avinžirnių miltai
1 nedidelė galvutė Svogūnai
2 skiltelės Česnakas
kepimui Alyvuogių aliejus
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai

Avinžirnių kotletukai

Sotus, baltymų turtingas patiekalas, tinkantis ir veganams

  • 35 min.
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Avinžirniai mūsų virtuvėje atsirado seniai, turbūt nuo vienos iš kelionių į Tenerifę, kur išmokau gaminti nerealų avinžirnių troškinį su šonkauliukais. Bet pastaruoju metu juos taip dažnai gaminame kitaip, adaptavę vegetarams/ veganams. Taigi čia yra tokia mano falafelių versija kotletukų pavidale, paprastai pagaminama mūsų virtuvėse.

Labai smagu juos gaminti vasarą, kai turime daug šviežių petražolių, kalendrų, krapų. Bet esu gaminusi ir su šaldytomis petražolėmis, puikiai pavyko.

Taigi, nuskabome petražolių lapelius (jų reikia gerokos saujos), o tada viską beriame ar kratome į dubenį: petražolių lapelius, skardinę ar stiklainį nusivarvėjusių konservuotų avinžirnių, supjaustytą nedidelę svogūno galvutę, porą skiltelių supjaustyto česnako, arbatinį šaukštelį malto kumino, šiek tiek maltos kalendros, druskos, pipirų. Galima įdėti ir šiek tiek aitriosios paprikos, šviežios ar džiovintos. Tuomet laukia nuobodžiausias darbas – viską sublenderiuoti iki vientisos masės. Kai jau matome, kad sveikų avinžirnių praktiškai nebeliko, įberiame 2-3 šaukštus avinžirnių ar kviečių miltų (arba per pusę abiejų), dar pablenderiuojame arba baigiame maišyti šaukštu.

Aš dažniausiai formuoju ne rutuliukus (kaip priklausytų falafeliams), o kotletukus ir tiesiog kepu keptuvėje su šiek tiek gero alyvuogių aliejaus. Bandžiau virti aliejuje, bet nepavyko taip tobulai gerai, kaip, pavyzdžiui, su Meda valgydavome restoranėlyje Nicos senajame kvartale. Tai kol kas nusprendžiau neišradinėti dviračio, nebandyti padaryti to, ką tobulai padaro libaniečiai ar kiti Artimųjų rytų šefai,  ir gaminti savąjį variantą. Jis tikrai puikiai pavyksta, nebūna per riebu, užtenka pakepti po kokias 3-4 minutes iš abiejų pusių. Bet ir falafeliais jų išdidžiai nevadinu, nes tai tiesiog mano variacija jų tema.

Galima kepti ir orkaitėje, tuomet taip pat formuoju kaip kotletukus, dedu ant kepimo popieriaus ir kepu apie 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei kepame orkaitėje, galima šiek tiek patepti ar papurkšti alyvuogių aliejumi, gražiau apskrus.

My tips

  • Galima patiekti su įvairiomis daržovėmis, šviežiomis sezoninėmis ar pakeptomis orkaitėje. Pabandžiau patiekti su šviežiai keptomis mielinėmis bandelėmis, buvo labai skanu (mielinės tešlos nusiperku „Rimi“ prekybos centre, jau pagamintos, kulinarijos skyriuje – puikiai pasiteisino 🙂 )
  • Tinka įvairūs padažai, pavyzdžiui jogurto padažas, tuomet bus artimiau tradiciniams falafeliams. Bet tinka ir koks nors salsa padažas.
  • Labiausiai patinka, kad tokius falafelius galima išsikepti ir rytojaus dieną. Paruoštą masę padėjus į šaldytuvą, jai nieko blogo neatsitinka.
  • O jeigu iškepate visą kiekį ir nesugebate visų suvalgyti, jie idealiai tiks įdėti į priešpiečių dėžutę vaikams ar sau. Šiek tiek daržovių, žolelių, padažo, ir štai – sotus pusiaudienio užkandis.

Normal is different for different people.

previous
Lęšių ir spindulinių pupuolių troškinys su daržovėmis
next
Salotos su rūkyta vištiena
previous
Lęšių ir spindulinių pupuolių troškinys su daržovėmis
next
Salotos su rūkyta vištiena

Add Your Comment