Ingredients
-
1 nemažas Brokoliai
-
1 vnt. Svogūnai
-
1 skiltelė Česnakas
-
1 vidutinė Morkos
-
3-4 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
1 vnt. Kiaušiniai
-
3 šaukštai Kviečių miltai
-
žiupsnis Druska
-
pagal skonį Pipirai
-
žiupsnis Itališkos žolelės
Directions
Tikrai nuostabūs, intensyvaus skonio, sotūs keksiukai brokolių mėgėjams!! Greitai ir paprastai pagaminami, šilti labai tiks vakarienės pradžiai, bet kartu ir puikus pasirinkimas iškylai 🙂
Turbūt ilgiausiai užtruks brokolio supjaustymas, na, ir laukimas, kol iškeps.
Pradedame tradiciškai: 3-4 šaukštuose gero alyvuogių aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytą vidutinio dydžio svogūną ir česnako skiltelę, tada sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą arba sutarkuotą morką, porą minučių pakepiname, o tada beriame smulkiai supjaustytus brokolius (didžiojo koto nenaudoju), pakepiname 5-7 minutes, vis pamaišydami. Paskaniname mėgstamomis žolelėmis (man tinka itališkų žolelių mišinys), druska, pipirais ir paliekame pravėsti.
Į pravėsusias daržoves įmušame 1 kiaušinį, išmaišome, o tada – 3 šaukštus miltų, ir vėl gerai išmaišome. Gautą mišinį išdaliname į keksiukų formeles, jeigu norime, galima užberti tarkuoto fermentinio sūrio. Iš šio kiekio produktų (jeigu brokolis nemažas) išeis kokie 6 keksiukai. Kepame apie 25 minutes iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanūs vieni, labai dera ir šviežios daržovės bei salotos. Skanaus!!
The best colour in the world is the one that looks good on you. /Coco Chanel/