0 0
Brokolių keksiukai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 nemažas Brokoliai
1 vnt. Svogūnai
1 skiltelė Česnakas
1 vidutinė Morkos
3-4 šaukštai Alyvuogių aliejus
1 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštai Kviečių miltai
žiupsnis Druska
pagal skonį Pipirai
žiupsnis Itališkos žolelės

Brokolių keksiukai

Ir vakarienės užkandžiui, ir iškylai gamtoje, ir į priešpiečių dėžutę :)

  • 45 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tikrai nuostabūs, intensyvaus skonio, sotūs keksiukai brokolių mėgėjams!! Greitai ir paprastai pagaminami, šilti labai tiks vakarienės pradžiai, bet kartu ir puikus pasirinkimas iškylai 🙂

Turbūt ilgiausiai užtruks brokolio supjaustymas, na, ir laukimas, kol iškeps.

Pradedame tradiciškai: 3-4 šaukštuose gero alyvuogių aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytą vidutinio dydžio svogūną ir česnako skiltelę, tada sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą arba sutarkuotą morką, porą minučių pakepiname, o tada beriame smulkiai supjaustytus brokolius (didžiojo koto nenaudoju), pakepiname 5-7 minutes, vis pamaišydami. Paskaniname mėgstamomis žolelėmis (man tinka itališkų žolelių mišinys), druska, pipirais ir paliekame pravėsti.

Į pravėsusias daržoves įmušame 1 kiaušinį, išmaišome, o tada – 3 šaukštus miltų, ir vėl gerai išmaišome. Gautą mišinį išdaliname į keksiukų formeles, jeigu norime, galima užberti tarkuoto fermentinio sūrio. Iš šio kiekio produktų (jeigu brokolis nemažas) išeis kokie 6 keksiukai. Kepame apie 25 minutes iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanūs vieni, labai dera ir šviežios daržovės bei salotos. Skanaus!!

The best colour in the world is the one that looks good on you. /Coco Chanel/

 

previous
Rūkyta lašiša putojančio vyno ir grietinėlės padaže su spagečiais
next
Orkaitėje keptos bulvės su pesto padažu
previous
Rūkyta lašiša putojančio vyno ir grietinėlės padaže su spagečiais
next
Orkaitėje keptos bulvės su pesto padažu

Add Your Comment