0 0
Brokolių sriuba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 didelis Brokoliai
1 skiltelė Česnakas
0,5 litro Vanduo
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
2 vnt. Bulvės
žiupsnis Druska
1 kubelis Daržovių sultinys
pagal skonį Kietasis sūris
pagal skonį Pinijos

Brokolių sriuba

"Šreko sriuba", anot vienos draugės :)

  • 20 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kai kas dar vis derinasi brokolius prie savo valgiaraščių, bet daugumai jie tiesiog tapo savaime suprantama meniu dalimi 🙂

Pripažinsiu: mes brokolių  savo sode neauginome, maximum buvo kalafiorai 🙂 🙂 Betgi, pasirodo, jie puikiai auga ir pas mus!!

Taigi, ar jūs užsiauginsite juos patys, ar nusipirksite prekybos centruose, nebesigilinkite 🙂 Sriuba visada pasiseks. Imame didoką brokolį, porą bulvių (galbūt sezonas, ir jūs turite šviežių), viską nuplovę ir supjaustę gana dideliais gabalais, dedame į puodą su verdančiu vandeniu, kubeliu daržovių sultinio ir šiek tiek druskos (aš renkuosi jūros ar Atlanto vandenyno). Vandens nepadauginkite. Iš pradžių daržovės netgi atrodo neapsemtos, bet pradėjusios virti suminkštėja, susileidžia. Verdame kokį 15 min. Tuo tarpu nedidelėje keptuvėlėje alyvuogių aliejuje šiek tiek paskrudiname supjaustytą česnako skiltelę ir sukratome į puodą su brokoliais.

Viską keletą minučių paverdame, ir voila 🙂 Sublenderiuojame.

Kas ne veganai, šlakelis grietinėlės labai tiks. Šlakelis migdolų pieno irgi nepamaišys 🙂 Bet galima ir be to, tiesiog įpilti skanaus alyvuogių aliejaus, sriuba bus dar labiau „šilkinė“ 🙂

My tips

  • Patiekti galima su visokiais pagardais. Dukra tiesiog užsibarsto mielių dribsnių.
  • Man labai patinka įtrupinti šiek tiek parmigiano sūrio (arba „Grana Padano“, arba „Džiugo“ – ko turite ir kas patinka). Sriuboje sušilęs sūris man suteikia pasakiško skonio.
  • Laba tinka ir keletas pinijų.

s k a n a u s ! ! s k a n a u s ! ! s k a n a u s ! !

previous
Pusryčių sumuštinukai su rikotos sūriu ir chia sėklomis
next
Įdaryti pomidorai
previous
Pusryčių sumuštinukai su rikotos sūriu ir chia sėklomis
next
Įdaryti pomidorai

Add Your Comment