Ingredients
-
1 didelis Brokoliai
-
1 skiltelė Česnakas
-
0,5 litro Vanduo
-
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
2 vnt. Bulvės
-
žiupsnis Druska
-
1 kubelis Daržovių sultinys
-
pagal skonį Kietasis sūris
-
pagal skonį Pinijos
Directions
Kai kas dar vis derinasi brokolius prie savo valgiaraščių, bet daugumai jie tiesiog tapo savaime suprantama meniu dalimi 🙂
Pripažinsiu: mes brokolių savo sode neauginome, maximum buvo kalafiorai 🙂 🙂 Betgi, pasirodo, jie puikiai auga ir pas mus!!
Taigi, ar jūs užsiauginsite juos patys, ar nusipirksite prekybos centruose, nebesigilinkite 🙂 Sriuba visada pasiseks. Imame didoką brokolį, porą bulvių (galbūt sezonas, ir jūs turite šviežių), viską nuplovę ir supjaustę gana dideliais gabalais, dedame į puodą su verdančiu vandeniu, kubeliu daržovių sultinio ir šiek tiek druskos (aš renkuosi jūros ar Atlanto vandenyno). Vandens nepadauginkite. Iš pradžių daržovės netgi atrodo neapsemtos, bet pradėjusios virti suminkštėja, susileidžia. Verdame kokį 15 min. Tuo tarpu nedidelėje keptuvėlėje alyvuogių aliejuje šiek tiek paskrudiname supjaustytą česnako skiltelę ir sukratome į puodą su brokoliais.
Viską keletą minučių paverdame, ir voila 🙂 Sublenderiuojame.
Kas ne veganai, šlakelis grietinėlės labai tiks. Šlakelis migdolų pieno irgi nepamaišys 🙂 Bet galima ir be to, tiesiog įpilti skanaus alyvuogių aliejaus, sriuba bus dar labiau „šilkinė“ 🙂
My tips
- Patiekti galima su visokiais pagardais. Dukra tiesiog užsibarsto mielių dribsnių.
- Man labai patinka įtrupinti šiek tiek parmigiano sūrio (arba „Grana Padano“, arba „Džiugo“ – ko turite ir kas patinka). Sriuboje sušilęs sūris man suteikia pasakiško skonio.
- Laba tinka ir keletas pinijų.
s k a n a u s ! ! s k a n a u s ! ! s k a n a u s ! !