0 0
Šilta bulgur’o ir kukurūzų mišrainė

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g. Bulgur kruopos
1 Morkos
1 skiltelė Česnakas
0,5 galvutės Svogūnai
sauja Šparaginės pupelės
4-5 Pomidoriukai
150 g. Kukurūzai, konservuoti
žiupsnis Raudonėlis
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
1-2 šaukštai "Salsa" padažas
1 šaukštas (nebūtinai) Sviestas
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnis "Lime and pepper" prieskoniai

Šilta bulgur’o ir kukurūzų mišrainė

Labai paprastai pagaminamas troškinukas (gal net pavadinčiau "šiltomis salotomis") su daug sezoninių daržovių

  • 30 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pagrindiniu smuiku čia groja bulgur kruopos ir konservuoti kukurūzai. Netgi jų forma kažkuo panaši 🙂 Bulgur – tai kruopos iš kietųjų kviečių, šiek tiek skaldytos ir apvirtos. Kažkada jų reikėdavo gerokai paieškoti parduotuvėse, bet dabar jau ir Lidl’e yra.

Taigi, mums reikės 1 maišelio (100 g.) bulgur kruopų. Man patinka kuo stambesnės. Išverdame jas, kaip nurodyta ant pakuotės – apie 15 min. Šparagines pupeles 2-3 minutes apverdame pasūdytame vandenyje ir perliejame šaltu vandeniu.

Tuo tarpu šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepiname skiltelę česnako ir keletą griežinėlių svogūno. Sudedame tarkuotas morkas. Morkoms keletą minučių pasikepinus, sudedame keletą perpus perpjautų mažų pomidoriukų, blanširuotas šparagines pupeles (supjaustytas gabalėliais), išvirtas bulgur kruopas, skardinėlę konservuotų kukurūzų. Kas kalorijų pernelyg neskaičiuoja, labai tiks ir koks šaukštas sviesto. Beriame prieskonių: aš dėjau džiovintų raudonėlių ir prieskonių mišinio „Veggie mix“. Sumaišome su 1-2 šaukštais aštresnio „salsa mix“ ar, jeigu patinka, „sweet chili pepper“, patikriname, ar pakankamai druskos. Šiek tiek pakaitiname, kad susilietų visi skoniai.

Ir pabaigoje siūlau užmalti laimo ir pipirų iš malūnėlio. Gaiviai kvapnu 🙂 🙂 Galime patiekti su šviežiomis daržovėmis, žalumynais, kokie patinka ir kokių turime.

My tips:

  • Tokia mišrainė labai tiks ir kaip garnyras prie kepsnių (nors gal ir nevisiškai sveika, maisto derinimo požiūriu).
  • Šalia kukurūzų, čia tiks ir kitokios daržovės. Gal turite paprikų, žirnių ar cukinijų (šių neperkepkite, kad nebūtų košė). Rinkitės pagal sezoną.

Escape the ordinary.

previous
Pakeptos prancūziško batono riekelės su baltu pelėsiniu sūriu ir apelsinų džemu
next
Cukinijų ir varškės apkepas su mocarelos sūriu
previous
Pakeptos prancūziško batono riekelės su baltu pelėsiniu sūriu ir apelsinų džemu
next
Cukinijų ir varškės apkepas su mocarelos sūriu

Add Your Comment