Ingredients
-
100 g. Bulgur kruopos
-
1 Morkos
-
1 skiltelė Česnakas
-
0,5 galvutės Svogūnai
-
sauja Šparaginės pupelės
-
4-5 Pomidoriukai
-
150 g. Kukurūzai, konservuoti
-
žiupsnis Raudonėlis
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
1-2 šaukštai "Salsa" padažas
-
1 šaukštas (nebūtinai) Sviestas
-
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
-
žiupsnis "Lime and pepper" prieskoniai
Directions
Pagrindiniu smuiku čia groja bulgur kruopos ir konservuoti kukurūzai. Netgi jų forma kažkuo panaši 🙂 Bulgur – tai kruopos iš kietųjų kviečių, šiek tiek skaldytos ir apvirtos. Kažkada jų reikėdavo gerokai paieškoti parduotuvėse, bet dabar jau ir Lidl’e yra.
Taigi, mums reikės 1 maišelio (100 g.) bulgur kruopų. Man patinka kuo stambesnės. Išverdame jas, kaip nurodyta ant pakuotės – apie 15 min. Šparagines pupeles 2-3 minutes apverdame pasūdytame vandenyje ir perliejame šaltu vandeniu.
Tuo tarpu šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepiname skiltelę česnako ir keletą griežinėlių svogūno. Sudedame tarkuotas morkas. Morkoms keletą minučių pasikepinus, sudedame keletą perpus perpjautų mažų pomidoriukų, blanširuotas šparagines pupeles (supjaustytas gabalėliais), išvirtas bulgur kruopas, skardinėlę konservuotų kukurūzų. Kas kalorijų pernelyg neskaičiuoja, labai tiks ir koks šaukštas sviesto. Beriame prieskonių: aš dėjau džiovintų raudonėlių ir prieskonių mišinio „Veggie mix”. Sumaišome su 1-2 šaukštais aštresnio „salsa mix” ar, jeigu patinka, „sweet chili pepper”, patikriname, ar pakankamai druskos. Šiek tiek pakaitiname, kad susilietų visi skoniai.
Ir pabaigoje siūlau užmalti laimo ir pipirų iš malūnėlio. Gaiviai kvapnu 🙂 🙂 Galime patiekti su šviežiomis daržovėmis, žalumynais, kokie patinka ir kokių turime.
My tips:
- Tokia mišrainė labai tiks ir kaip garnyras prie kepsnių (nors gal ir nevisiškai sveika, maisto derinimo požiūriu).
- Šalia kukurūzų, čia tiks ir kitokios daržovės. Gal turite paprikų, žirnių ar cukinijų (šių neperkepkite, kad nebūtų košė). Rinkitės pagal sezoną.
Escape the ordinary.