0 0
Bulvių ir cukinijų blyneliai su tzadziki padažu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4-5 Bulvės
1 nedidelė Cukinija
2 nedidelės Morkos
1 nedidelis Svogūnai
1 Kiaušiniai
2-3 šaukštai Kviečių miltai
2 šaukštai Avižų dribsniai
2 arbatiniai šaukšteliai Druska
kepimui Aliejus, saulėgrąžų
200 g. Graikiškas natūralus jogurtas
1 skiltelė Česnakas
1 Agurkai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
patiekimui Pipirai
patiekimui Krapai

Bulvių ir cukinijų blyneliai su tzadziki padažu

Lengvesnė bulvinių blynų versija vasarai su graikišku prieskoniu :)

  • 45 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Labai šauni vasarinė bulvinių blynų versija 🙂 Tikrai tinka vasarai, kai turime šviežių cukinijų, morkyčių, agurkėlių, o gal ir česnakų. Dėl bulvių, tai gal dar ir pagalvočiau, ar tikrai noriu šviežių, nes tos senesnės yra ‘tvirtesnės’, ne tokios vandeningos.

Pirmiausia per burokinę tarką sutarkuojame 1 cukiniją (tikrai nelupame, ypač jeigu šviežia ką tik iš daržo ar turgelio), šiek tiek užmalame ar užbarstome druskos ir paliekame kelioms minutėms. Tuo metu per tokią pat tarką galime sutarkuoti kokias 4-5 bulves ir porą nedidelių morkų. Cukinijoms pastovėjus su druska, nuspaudžiame susidariusį skystį (išbėga nemažai).

Visas daržoves krečiame į dubenį ir prieskoniuojame pagal savo skonius: labai tiks švieži krapai ir petražolės, bet galime berti ir Viduržemio jūros žolelių mišinio arba netgi brusketos prieskonių su pomidorais. Nepamirštame kokio arbatinio šaukštelio druskos (aš beveik visada užmalu jūros ar vandenyno druskos), įmušame 1 kiaušinį ir beriame 2-3 šaukštus miltų (gali būti spelta),  2 šaukštus avižinių dribsnių, viską pamaišome, leidžiame keletą minučių pastovėti. Kas nemėgstate ar neturite, avižinių dribsnių galite ir nedėti, tiesiog jie padeda sugerti nuo daržovių atsirandantį skystį.

Kol blynelių masė laukia savo eilės, galime pasigaminti tzadziki padažą: apie 200 g. graikiško jogurto sumaišome su išspausto ar supjaustyto česnako skiltele, beriame ar užmalame druskos, įtarkuojame nedidelį agurką, pilame šaukštą extra virgin alyvuogių aliejaus. Jeigu turite, čia man tobulai tinka nesunokusių alyvuogių aliejus „Orison“ (jo įsigyju „Romos skanumai“ internetinėje krautuvėlėje). Viską sumaišome, ir tegul pastovi šiek tiek šaltai (gali pastovėti ir parą, taigi tikrai galime jo pasiruošti iš anksto).

Galite padažą patiekti atskirai: kas kiek nori, tiek įsideda.

Na, o blynelius kepame ant saulėgrąžų ar kito mums patinkančio aliejaus arba ghee sviesto, maždaug po 3 min. kiekvieną pusę, ir patiekiame su pasigamintu padažu, iš malūnėlio užmalame juodųjų pipirų. Vietoj tzadziki, aišku, puikiai tiks ir lietuviška grietinė.

You are what you eat, so don’t be fast, cheap or fake.

 

previous
Šviežių burokėlių lapelių sriuba
next
Marinuoti agrastai
previous
Šviežių burokėlių lapelių sriuba
next
Marinuoti agrastai

Add Your Comment