Ingredients
-
1 stiklinė nuspaustos Cukinija
-
4 vnt. vidutinių Bulvės
-
1 vnt. Svogūnai
-
1 skiltelė Česnakas
-
1 vnt. Morkos
-
kepimui Alyvuogių aliejus
-
1 arbatinis šaukštelis Raudonėlis
-
0.5 arbatinio šaukštelio Pipirai
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
4 valgomieji šaukštai Avižų dribsniai
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
1 vnt., džiovintų Čili pipiriukai
Directions
Visas receptukas identiškas cukinijų ir bulvių blyneliams 🙂 Tik kepame juos ne atskirai ant keptuvės, o krečiame į kepimo indą, šauname į orkaitę ir laukiame, kol iškeps 🙂 Tai čia tiems tinginiukams, kurie nenori stovėti prie keptuvės 🙂
Nulupame (jei reikia nulupti) ir sutarkuojame vieną nedidelę cukiniją, pabarstome druska ir paliekame kokiam pusvalandžiui. Tuo tarpu nulupame galvutę svogūno, skiltelę česnako ir, supjaustę, lengvai pakepiname ant alyvuogių aliejaus (čia ir yra skirtumas nuo blynelių:)
Tuomet sutarkuojame morką, 4 vidutinio dydžio bulves, sudedame pakepintus svogūnus su česnakais ir nuspaustas cukinijas (skysčio nuspausime tikrai nemažai, taigi nesibaiminkite cukinijų dėti daugiau, nes nuspaudus jų ne kažin kiek lieka). Beriame kokius 4 šaukštus avižų dribsnių, įmušame 2 kiaušinius, ir viską gerai išmaišome. Prieskoniuojame pagal norą – aštriau, tai beriame peperoncino miltelių ar čili pipiriuką, o jei nenorime aštrumo, apsiribojame raudonėliais, krapais, kmynais.
Viską krečiame į aliejumi pateptą kepimo indą ir šauname į orkaitę kokioms 50 min. Galima viršų papurkšti ar šiek tiek pašlakstyti aliejumi, gražiau apskrus. Ne vegetarams: po kokio pusvalandžio kepimo viršų galite „paturbinti“ ir pakeptu saliamiu, ir kumpeliu ar bet kuo, ką jūsų fantazija leidžia, ir pakepti dar 15-20 min..
Patiekimui – vėlgi, puikiai tiks jogurtinis tzadziki padažas, bet taipogi ir grietinė su pipiriukais, pabarstykime mėgstamų žalumynų.
My tip
- Jei turite gražių, patogių kepimo indų, skirtų vienam valgytojui, galite viską kepti juose.