0 0
Bulvių ir cukinijų plokštainiukas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stiklinė nuspaustos Cukinija
4 vnt. vidutinių Bulvės
1 vnt. Svogūnai
1 skiltelė Česnakas
1 vnt. Morkos
kepimui Alyvuogių aliejus
1 arbatinis šaukštelis Raudonėlis
0.5 arbatinio šaukštelio Pipirai
1 arbatinis šaukštelis Druska
4 valgomieji šaukštai Avižų dribsniai
2 vnt. Kiaušiniai
1 vnt., džiovintų Čili pipiriukai

Bulvių ir cukinijų plokštainiukas

Lengvesnė improvizuota plokštainio versija

  • 70 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Visas receptukas identiškas cukinijų ir bulvių blyneliams 🙂 Tik kepame juos ne atskirai ant keptuvės, o krečiame į kepimo indą, šauname į orkaitę ir laukiame, kol iškeps 🙂 Tai čia tiems tinginiukams, kurie nenori stovėti prie keptuvės 🙂

Nulupame (jei reikia nulupti) ir sutarkuojame vieną nedidelę cukiniją, pabarstome druska ir paliekame kokiam pusvalandžiui. Tuo tarpu  nulupame galvutę svogūno, skiltelę česnako ir, supjaustę, lengvai pakepiname ant alyvuogių aliejaus (čia ir yra skirtumas nuo blynelių:)

Tuomet  sutarkuojame morką, 4 vidutinio dydžio bulves, sudedame pakepintus svogūnus su česnakais ir nuspaustas cukinijas (skysčio nuspausime tikrai nemažai, taigi nesibaiminkite cukinijų dėti daugiau, nes nuspaudus jų ne kažin kiek lieka). Beriame kokius 4 šaukštus avižų dribsnių, įmušame 2 kiaušinius, ir viską gerai išmaišome. Prieskoniuojame pagal norą – aštriau, tai beriame peperoncino miltelių ar čili pipiriuką, o jei nenorime aštrumo, apsiribojame raudonėliais, krapais, kmynais.

Viską krečiame į aliejumi pateptą kepimo indą ir šauname į orkaitę kokioms 50 min. Galima viršų papurkšti ar šiek tiek pašlakstyti aliejumi, gražiau apskrus. Ne vegetarams: po kokio pusvalandžio kepimo viršų galite „paturbinti“ ir pakeptu saliamiu, ir kumpeliu ar bet kuo, ką jūsų fantazija leidžia, ir pakepti dar 15-20 min..

Patiekimui – vėlgi, puikiai tiks jogurtinis tzadziki padažas, bet taipogi ir grietinė su pipiriukais, pabarstykime mėgstamų žalumynų.

My tip

  • Jei turite gražių, patogių kepimo indų, skirtų vienam valgytojui, galite viską kepti juose.

 

previous
Tortilijos su malta jautiena ir daržovėmis
next
Įdarytos bulvės
previous
Tortilijos su malta jautiena ir daržovėmis
next
Įdarytos bulvės

Add Your Comment