Ingredients
-
3-4 vnt. Bulvės
-
2 vnt. Morkos
-
1 vidutinė Cukinija
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
1 galvutė Svogūnai
-
keletas Svogūnų laiškai
-
Tzadziki padažui
-
100 ml. Graikiškas natūralus jogurtas
-
1 skiltelė Česnakas
-
1 nedidelis Agurkai
-
1-2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
žiupsnis Druska
Directions
Laaabai skanus bulvinių blynų variantas 🙂 Kartais norisi kiek kitaip, gal lengviau, gal spalvingiau, o gal tiesiog turime tokių produktų 🙂
Pasiruošimas greitas – su viskuo, nuo bulvių skutimo iki kepimo masės pasigaminimo užims maždaug 20 min. Pradedame nuo cukinijos: nuplautą vidutinio dydžio cukiniją sutarkuojame, šiek tiek pabarstome druska ir paliekame pastovėti, kol mes susiruošime kitus produktus. Kiti produktai: 3-4 bulves ir 2 morkas sutarkuojame per burokinę trintuvę. Supjaustome nemažą svogūno galvutę. Kol visa tai ruošiame, cukinija jau bus pastovėjusi su druska ir išskirs sulčių – jas nuspaudžiame, kiek įmanoma labiau.
Tuomet visus kepsnelių/blynelių daržovinius ingredientus sudedame į dubenį, įmušame 2 kiaušinius, prieskoniuojame arbatiniu šaukšteliu druskos, malame juodųjų pipirų pagal skonį. Beriame saujelę supjaustytų svogūnų laiškų.
Viską išmaišome, pridedame pusę stiklinės džiūvėsėlių (jie padės sugerti drėgmę ir priduos šiek tiek traškumo). Jeigu norite, įberkite norimų aštresnių prieskonių ar mėgstamo žolelių mišinio.
Tada formuojame kokio 1-1,5 centimetro storio kepsnelius, dedame į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi ir ant vidutinės ar mažesnės nei vidutinė kaitros kepame apie 3-4 min. kiekvieną pusę.
Jeigu valgysime kaip pagrindinį patiekalą, galite patiekti tradiciškai su grietine, bet taip pat čia puikiai tiks graikiškas tzadziki padažas iš jogurto, česnako, agurkų, alyvuogių aliejaus: pagaminimas paprastas, o skonių begalybė 🙂
Tzadzikiui: pagal valgytojų skaičių reguliuojamės, bet tiems 2 valgytojams imame apie 100 ml natūralaus graikiško jogurto, įspaudžiame skiltelę česnako, užmalame druskos ir pipirų, dedame vieną nedidelį sutarkuotą ir nuspaustą šviežią agurką, pilame 1-2 šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus. Viską sumaišome, leidžiame šiek tiek pastovėti. Uždengtas, toks padažas puikiai laikosi šaldytuve kelias dienas.
S k a n a u s ! !
My tip:
- Šie kepsneliai gali būti ir kaip garnyras mėsos patiekalams, vietoj paprastų bulvių, kruopų ir pan. Tuomet juos galima formuoti mažesnius (tokius „ala” kroketukus).