Ingredients
-
2 vnt., nemažos Cukinija
-
10 vnt. Bulvės
-
1 vnt. Svogūnai
-
1 šaukštas Ghee sviestas
-
1 šaukštas+papurškimui Alyvuogių aliejus
-
70-100 ml. Pienas
-
90 g. Varškė
-
2 arbatiniai šaukšteliai Druska
-
1 arbatinis šaukštelis Pipirai
-
1 arbatinis šaukštelis Itališkos žolelės
-
1 arbatinis šaukštelis, nebūtinai Ciberžolė
-
patiekimui Grietinė
-
siūlau, patiekimui Tzadziki padažas
Directions
Receptą užmačiau Facebook’o grupėje „Sveiki receptai pagal Vaidą Kurpienę”, kurioje mėgstu apsilankyti. Ir patiekalai man patinka, ir pateikiama informacija. Pati „nepostinu”, nes dažnai pridedu ingredientų, kurie neatitinka grupės taisyklių. Tas pats ir su šiuo receptu: tarkius ruošiau savaip.
Taigi, cukinijos reikia didesnės, gal netgi dviejų. Siauresnes vietas nupjauname, o platesnes supjaustome 3-4 cm. aukščio gabalais, juos išskobiame, kad liktų kokio pusės centimetro storio sienelės. Išskobtas ir nupjaustytas dalis sudėjau į porą šaldymo maišelių, puikiai pravers sriubai ar kokiam troškinukui. Bokštelius pagražinau, vietomis nulupdama odelę, papipirinau, padruskinau. Vienam valgytojui skaičiavau po 3 bokštelius, tai panašiai ir buvo.
O tuomet užsiėmiau įdaru – plokštainio bulvių mase. Žinoma, jų yra gausybė variantų, taigi rinkitės savąjį, tik viena būtinybė – turi būti pakankamai tvirta, tiršta masė, kad viskas neišbėgtų pro apačią. 10 vidutinio dydžio bulvių sutarkuoju elektrine trintuve, gerai nuspaudžiu. Kartu įtarkuoju ir svogūną. Man patinka bulves užplikyti verdančiu pienu, taip padariau ir šį sykį, tik pieno pyliau labai mažai – kokį 100 ml. Keptuvėje išlydžiau šaukštą ghee sviesto, įpyliau šaukštą alyvuogių aliejaus, pakepinau šiek tiek svogūno, supyliau pieną, o kai užvirė, supyliau ant tarkių. Tuomet įdėjau pusę pakelio varškės, druskos, pipirų, itališkų žolelių, galima ir ciberžolės, spalvai pagyvinti. Sumaišiau, sukroviau į bokštelius ir pašoviau į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Šiek tiek įdaro vis tiek ištekėjo, bet labai minimaliai 🙂 Kepė pusvalandį, tuomet papurškiau alyvuogių aliejumi, ir dar pusvalandį. Manau, po valandos reiktų vieną paragauti, nes gal bokšteliai bus platesni ar aukštesni, gal įdaras kitoks.
Mums skaniausia buvo su tzadziki padažu: apie 200 g. natūralaus graikiško jogurto sumaišome su išspausto ar supjaustyto česnako skiltele, beriame ar užmalame druskos, sudedame sutarkuotą ir nuspaustą nedidelį agurką, pilame porą šaukštų extra virgin alyvuogių aliejaus, sumaišome, leidžiame šiek tiek pastovėti. Žinoma, tiks ir grietinė, daug krapų, kitokių šviežių žolelių.
S k a n a u s 🙂
Allow yourself to be a beginner.