Ingredients
-
6-8 vnt. Bulvės
-
1 nemažas Svogūnai
-
1-2 vnt. Morkos
-
2 vnt. Pieniškos dešrelės
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
apie 1 arbatinį šaukštelį Druska
-
apie 1 arbatinį šaukštelį Pipirai
-
1 arbatinis šaukštelis Kmynai
-
apie 2 arbatinius šaukštelius Raudonėlis
-
3 šaukštai - kepimui ir formos patepimui Alyvuogių aliejus
-
apie 100 g. mėgstamo sūrio Scamorza sūris
Directions
Labai paprastas ir greitas, toks, sakyčiau, studentiškas variantas iš bulvių. Tuo labiau, kad proporcijas galima didinti, talpinti į vis didesnį indą ir pamaitinti minią 🙂 O karšto oro gruzdintuvėje be didelių energijos ir laiko sąnaudų galima ir vienam ar dviems pasigaminti 🙂
Per burokinę tarką susitarkuojame 6-8 bulves. Man kartais patinka jas perplauti kiaurasamtyje, tuomet gaunu daugiau traškumo ir atskirų bulvių, o ne košės konsistencijos. Pakepiname nemažą svogūną su 1-2 sutarkuotomis morkomis, kokias dvi mėgstamas pieniškas dešreles supjaustome griežinėliais. Viską krečiame į indą, prieskoniuojame druska, pipirais, dosniai – mėgstamomis žolelėmis (aš bėriau raudonėlių ir kmynų), mušame porą kiaušinių.
Išmaišome, krečiame į aliejumi pateptą kepimo indą ir šauname į apie 200 laipsnių kaitrumo orkaitę maždaug 35-40 minučių.
Pabaigai beriame tarkuoto sūrio ir šauname atgal į orkaitę kokioms 10 minučių. Stebėkite, priklausomai nuo sūrio, gali būti šiek tiek trumpiau ar ilgiau, na, ir, žinoma, kaip mėgstate – lengvai tįstantį sūrį ar apskrudusį iki rudumo 🙂
Aš rinkausi itališką parūkytą Scamorza, jis man ir šiaip labai skanus, tai naudojuosi proga, kai Lidl’e būna italų dienos. Bet tiks bet koks nuo mocarelos iki fermentinio olandiško ar parmidžiano, kiekvienas su savo skoniu.
Patiekti, žinoma, tradiciškai tiks grietinė, bet nepaprastai skanu su kastiniu. Išmėginkite 🙂