Ingredients
-
3 vnt. Raudonieji burokėliai
-
1 vnt. Bulvės
-
2 vnt. Morkos
-
1 vnt. Svogūnai
-
2 vnt. Obuoliai
-
1 kubelis Daržovių sultinys
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
2 vnt. Lauro lapai
-
keletas žirnelių Kvapieji pipirai, nemalti
-
keletas žirnelių Juodųjų pipirų žirneliai
-
1-2 šaukštai, apkepimui Sviestas
-
2-3 šaukštai (nebūtinai) Obuolių actas
-
patiekimui Grietinė
Directions
Turbūt kiek šeimininkių, tiek ir barščių receptų 🙂 Kai kas sakys, kad čia net ne barščiai, tai ir vadinu tiesiog mėgstamiausia burokėlių sriuba. Be mėsos, taigi tiks ir vegetarams.
Tris vidutinius raudonuosius burokėlius nulupame ir supjaustome, kuo smulkesnėmis plonesnėmis juostelėmis ar kubeliais. Bulvę supjaustome kubeliais. Dedame į verdantį vandenį (apie 1 l.) su šiek tiek druskos ir kubeliu mėgstamo sultinio (jeigu taikausi prie vegetarų, verdu su daržovių sultiniu). Dar pora lauro lapelių, keletas žirnelių juodųjų ir kvapiųjų pipirų – ir verdame apie pusvalandį. Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūną, o kubeliais – porą morkų. Kažkaip man šioje sriuboje man labai patinka visos daržovės pjaustytos kubeliais, ne tarkuotos. Svogūną ir morkas šiek tiek pakepiname ant sviesto ir krečiame į puodą.
Kol viskas gražiai verda, nulupu porą obuolių ir sutarkuoju per burokinę tarką. Maždaug po pusvalandžio obuolius sudedu į sriubą ir paverdu dar apie 10 minučių. Obuoliai suteikia šiek tiek tirštesnę konsistenciją ir be galo gerą saldžiarūgštį skonį.
Dažniausiai dar pilu ir keletą šaukštų marinato nuo aštriai marinuotų saldžiarūgščių agurkėlių. Jei neturite, tiks pora šaukštų obuolių acto.
Gardiname grietine ir mėgstamais žalumynais. Skanaus 🙂