Ingredients
-
1 kepaliukas Ciabata duona
-
1 skiltelė Česnakas
-
1 nedidelis Svogūnai
-
300-350 g. stiklainėlis ar skardinėlė Juodosios alyvuogės
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Itališkos žolelės
-
50 g. Fermentinis sūris
-
50 g. Kietasis sūris
-
0,5-1 rutuliukas Mocarela sūris
-
2 šaukštai Majonezas
Directions
Traški duonelė, aromatingi sūriai, prieskonių ir alyvuogių aromatas… Nerealiai skanu…
Labai paprastas ir skanus būdas vakarėliui pradėti. Taip pat tiks ir prikąsti prie kokio troškinio ar sriubos. Kažką panašaus ragavome nuostabiajame Akmenėlių dvare, buvo nepaprastai gardu. Recepto nepaklausiau, tai pabandžiau suimprovizuoti.
Taigi, nusiperkam mėgstamos ciabatos. Šiam užkandžiui man labiausiai patinka Rimi ciabata, ji minkščiausia ir puriausia, bet su Lidl’o ciabatos duonele taip pat bandžiau, visai neblogai. Perpjauname ją išilgai pusiau ir abi dalis aptepame pasiruoštu užtepu.
Užtepui smulkiai supjaustome svogūno galvutę (jeigu turiu, naudoju raudonąjį svogūną), česnako skiltelę, skardinėlę juodųjų alyvuogių, įvairių tarkuotų ar pjaustytų sūrių (kietojo, fermentinio, mocarelos). Beriame žiupsnelį druskos ir mėgstamų prieskonių. Tiks kmynai, itališkos žolelės, kas norite šiek tiek aštrumo – peperoncino milteliai ar gabalėlis aitriosios paprikos. Viską sumaišome su pora šaukštų majonezo (man vienintelis ir nepakartojamas – „Hellmann’s”) ir tepame ant perpjautų ciabatos kepalėlių. Tuomet šauname į įkaitintą orkaitę kokioms 8-10 minučių. Ištraukę palaukiame minutę kitą, o tada supjaustome gabalėliais ir tiekiame svečiams 🙂 🙂
It’s up to you!!