Ingredients
-
4-5 vnt., žievelės ir sultys Apelsinai
-
1 vnt., žievelės ir sultys Citrina
-
2 vnt., žievelės ir sultys Žaliosios citrinos (lime)
-
0,5 arbatinio šaukštelio "Lime and pepper" prieskoniai
-
3 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
3 šaukštai Medus
-
0,5 arbatinio šaukštelio Cinamonas, maltas
-
4-6 vnt. Gvazdikėliai
-
0,5 arbatinio šaukštelio Ciberžolė
-
2 šaukšteliai, džiovinto Raudonėlis
-
2-3 skiltelės, supjaustytos Česnakas
-
2 arbatiniai šaukšteliai Pipirai
-
1 arbatinis šaukštelis Peperoncino milteliai
-
2 šaukštai Druska
Directions
Nusižiūrėjau šį marinatą nuo „Rimi” leidinio „Druska ir pipirai”, tik kai ko pridėjau, kai ko nepridėjau, o dabar jis man tinka ne tik ančių kulšelėms, bet ir kitiems paukščiams 🙂 Valgant jaučiasi citrusinių vaisių aromatas, netgi rieboka antis atrodo gaivesnė.
Pirmiausia, ruošdama tokį marinatą, vaisius kelioliką minučių pamirkau vandenyje su druska ir soda, tuomet nuplaunu, nusausinu. Taip darau visada, jeigu ruošiuosi parduotuvinius vaisius naudoti su žievelėmis.
Nuo apelsinų, laimo, citrinų nutarkuoju žievelę (stenkimės, kad nepapultų baltoji karčioji dalis). Geriausia tokia smulkesnė trintuvės dalis. Sultis išspaudžiu rankomis, perpjovus apelsinus ir citrinas pusiau. Kad geriau išsispaustų, keletą kartų pakočiojame prieš spausdami apelsiną ar citriną.
Labai tinka ir prieskonių mišinys malūnėlyje „Lime and pepper.”
Na, o tada sumaišome visus ingredientus. Šio kiekio pakaks kokioms 6 kulšelėms ar vienai nedidelei vištai pamarinuoti. Marinuoti reiktų bent jau 12 valandų. O kepti orkaitėje užpylus tuo pačiu marinatu.