0 0
Cukinijos, įdarytos malta jautiena ir daržovėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Cukinija
300 g. Jautiena, malta
1 Svogūnai
1-2 skiltelės Česnakas
2 Morkos
0,5 vnt. Paprika, raudonoji
saujelė Petražolės, šviežios
2 šaukštai Pomidorų pasta
žiupsnis Itališkos žolelės
žiupsnis Druska
1 didesnis Batatai (saldžiosios bulvės)
apie 100 g. Fermentinis sūris
apie 50 g. Kietasis sūris
1 rutuliukas Mocarela sūris

Cukinijos, įdarytos malta jautiena ir daržovėmis

Daug ingredientų, daug skonio :)

  • 50 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Keturiems valgytojams reikėtų dviejų jaunų gražių cukinijų. Jas perpjauname pusiau išilgai ir išskobiame minkštimo dalį (ir tik niekur jo neišmetame!)
Tuomet ruošiame įdarą. Supjaustome kubeliais svogūną, morkas, dedame į pakaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir šiek tiek pakepame. Sudedame supjaustytą česnako skiltelę, pusę kubeliais supjaustytos geltonosios ar raudonosios paprikos,  porą minučių pakepame ir sudedame apie 300 g. maltos jautienos. Dar kokias 4 minutes pakepame, vis pamaišydami, kol mėsa paruduos ir jau visai pabaigoje sudedame supjaustytą cukinijos minkštimą, pamaišome. Paskaninimui įdėkime porą šaukštų pomidorų pastos (jeigu neturėsite, tiks ir jūsų mėgstamas pomidorų padažas, man, pavyzdžiui, patinka Beatos „Daržo choras“), įberkime druskos, supjaustytų petražolių arba, jeigu ne sezonas, mėgstamų džiovintų žolelių. Labai tiks itališkų ar prancūziškų žolelių mišinys. Aš mėgstu ir šiek tiek aštrumo, taigi truputėlis peperoncino miltelių ar koks čili pipiriukas man labai tinka. Pamaišome, kad skoniai susimaišytų ir susigertų, o tuomet krauname į išskobtas cukinijas.

Užberiame mėgstamo sūrio. Aš beveik visada dedu mocarelą, „Džiugo“ ar kitokį kietąjį sūrį ir kokį nors lengvesnį fermentinį. Tada kiekvienas kąsnelis turi šiek tiek kitokį skonį. Kepame apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. O patiekti galime po visą cukiniją atskirai arba tiesiog supjaustyti gabaliukais, tuomet skanaus, kas kiek norės.

Šalia, toje pat skardoje, išsikepkime batatų. Nuluptą ir nuplautą saldžiąją bulvę supjaustykime nedidelėmis (nestoromis) skiltelėmis, užberkime kmynų, druskos, pašlakstykime aliejumi ir suberkime į skardą.

Patiekime su šviežiomis salotomis, špinatais, rukola, ridikėliais.

 

My tips

  • Šis patiekalas labai tinka improvizacijoms: galite gaminti su malta kiauliena ar kalakutiena, jei turite kitokių sezoninių daržovių, galime pridėti jų vietoj paprikos, pavyzdžiui žirnių.
  • Toje pačioje skardoje galime išsikepti mažų šviežių bulvyčių ar morkyčių, jeigu sezonas. Arba tiesiog supjaustytą šiaudeliais morką.

Think like a proton. Always positive 🙂

previous
Daržovėmis įdaryta cukinija
next
Kelmučių ir pupelių mišrainė
previous
Daržovėmis įdaryta cukinija
next
Kelmučių ir pupelių mišrainė

Add Your Comment