Ingredients
-
2 Cukinija
-
300 g. Jautiena, malta
-
1 Svogūnai
-
1-2 skiltelės Česnakas
-
2 Morkos
-
0,5 vnt. Paprika, raudonoji
-
saujelė Petražolės, šviežios
-
2 šaukštai Pomidorų pasta
-
žiupsnis Itališkos žolelės
-
žiupsnis Druska
-
1 didesnis Batatai (saldžiosios bulvės)
-
apie 100 g. Fermentinis sūris
-
apie 50 g. Kietasis sūris
-
1 rutuliukas Mocarela sūris
Directions
Keturiems valgytojams reikėtų dviejų jaunų gražių cukinijų. Jas perpjauname pusiau išilgai ir išskobiame minkštimo dalį (ir tik niekur jo neišmetame!)
Tuomet ruošiame įdarą. Supjaustome kubeliais svogūną, morkas, dedame į pakaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir šiek tiek pakepame. Sudedame supjaustytą česnako skiltelę, pusę kubeliais supjaustytos geltonosios ar raudonosios paprikos, porą minučių pakepame ir sudedame apie 300 g. maltos jautienos. Dar kokias 4 minutes pakepame, vis pamaišydami, kol mėsa paruduos ir jau visai pabaigoje sudedame supjaustytą cukinijos minkštimą, pamaišome. Paskaninimui įdėkime porą šaukštų pomidorų pastos (jeigu neturėsite, tiks ir jūsų mėgstamas pomidorų padažas, man, pavyzdžiui, patinka Beatos „Daržo choras”), įberkime druskos, supjaustytų petražolių arba, jeigu ne sezonas, mėgstamų džiovintų žolelių. Labai tiks itališkų ar prancūziškų žolelių mišinys. Aš mėgstu ir šiek tiek aštrumo, taigi truputėlis peperoncino miltelių ar koks čili pipiriukas man labai tinka. Pamaišome, kad skoniai susimaišytų ir susigertų, o tuomet krauname į išskobtas cukinijas.
Užberiame mėgstamo sūrio. Aš beveik visada dedu mocarelą, „Džiugo“ ar kitokį kietąjį sūrį ir kokį nors lengvesnį fermentinį. Tada kiekvienas kąsnelis turi šiek tiek kitokį skonį. Kepame apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. O patiekti galime po visą cukiniją atskirai arba tiesiog supjaustyti gabaliukais, tuomet skanaus, kas kiek norės.
Šalia, toje pat skardoje, išsikepkime batatų. Nuluptą ir nuplautą saldžiąją bulvę supjaustykime nedidelėmis (nestoromis) skiltelėmis, užberkime kmynų, druskos, pašlakstykime aliejumi ir suberkime į skardą.
Patiekime su šviežiomis salotomis, špinatais, rukola, ridikėliais.
My tips
- Šis patiekalas labai tinka improvizacijoms: galite gaminti su malta kiauliena ar kalakutiena, jei turite kitokių sezoninių daržovių, galime pridėti jų vietoj paprikos, pavyzdžiui žirnių.
- Toje pačioje skardoje galime išsikepti mažų šviežių bulvyčių ar morkyčių, jeigu sezonas. Arba tiesiog supjaustytą šiaudeliais morką.
Think like a proton. Always positive 🙂