0 0
Daržovėmis įdaryta cukinija

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Cukinija
0,5 Paprikos
sauja Žirniai, švieži
1 nedidelis Svogūnai
1 skiltelė Česnakas
1 Morkos
kepimui Alyvuogių aliejus
keletas šakelių Petražolės, šviežios
šiek tiek, jeigu mėgstate Čili pipirai
1 šaukštas Pomidorų pasta
50 g. Fermentinis sūris
50 g. "Džiugo" sūris
pusę rutuliuko Mocarela sūris
žiupsnis Druska

Daržovėmis įdaryta cukinija

Vegetariškas, aromatingas užkandis, tiksiantis bet kokiu sezonu

  • 50 min.
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Žinoma, idealiausia šį patiekalą gaminti vasarą, kai turime savo žirnių, morkų, cukinijų ir kitų gėrybių. Šiame recepte „pagrindiniu smuiku groja“ švieži žirniai.

Dviems valgytojams reikės vienos jaunos gražios cukinijos. Ją perpjauname pusiau išilgai ir išskobiame minkštimo dalį (ir tik niekur jo neišmetame!)
Tuomet ruošiame įdarą. Supjaustome kubeliais svogūną, morką, dedame į pakaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir šiek tiek pakepame. Sudedame supjaustytą česnako skiltelę, pusę kubeliais supjaustytos geltonosios ar raudonosios paprikos,  dar kokias 4 minutes pakepame ir jau visai pabaigoje sudedame saują šviežių žirnių ir supjaustytą cukinijos minkštimą, pamaišome. Paskaninimui įdėkime gerą šaukštą pomidorų pastos, įberkime druskos, supjaustytų petražolių arba, jeigu ne sezonas, mėgstamų džiovintų žolelių. Labai tiks itališkų ar prancūziškų žolelių mišinys. Aš mėgstu ir šiek tiek aštrumo, taigi truputėlis peperoncino miltelių ar koks čili pipiriukas man labai tinka.

Pamaišome, kad skoniai susimaišytų ir susigertų, o tuomet krauname į išskobtas cukinijas.

Užberiame mėgstamo sūrio. Aš beveik visada dedu mocarelą, „Džiugo“ ar kitokį kietąjį sūrį ir kokį nors lengvesnį fermentinį. Tada kiekvienas kąsnelis turi šiek tiek kitokį skonį. Kepame apie 20-30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. O patiekti galime po visą cukiniją atskirai arba tiesiog supjaustyti gabaliukais, tuomet skanaus, kas kiek norės.

My tips:

  • Šalia cukinijų galime išsikepti kitų daržovių, pavyzdžiui mažų pomidoriukų. Prieš kepdama juos dubenėlyje šiek tiek apibarstau druska, žolelėmis, pašlakstau alyvuogių aliejumi. Jiems iškepti užtenka 10-15 min., taigi suberiame į skardą vėliau.
  • Labai tinka ir su šviežių agurkų salotomis (receptas yra tinklapyje).
  • Jeigu valgytojų daugiau, imkite, be abejo, daugiau cukinijų, bet jas įdarykite įvairiai. Vienos gali būti vegetariškos, kitos su jautiena ar kalakutiena.

Everything is hard before it is easy.

previous
Sangrija su lietuvišku prieskoniu
next
Cukinijos, įdarytos malta jautiena ir daržovėmis
previous
Sangrija su lietuvišku prieskoniu
next
Cukinijos, įdarytos malta jautiena ir daržovėmis

Add Your Comment