Ingredients
-
4 didesnės Bulvės
-
2 vnt. Morkos
-
300 g. Ančių kulšelių mėsa
-
1 nemažas Svogūnai
-
25 g/šaukštas kepimui Sviestas
-
Bešamelio padažui
-
25 g. Sviestas
-
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
2 šaukštai Kviečių miltai
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
200 ml. Pienas
-
Viršutinis sluoksnis
-
pusę cukinijos Cukinija
-
Apie 100 g. mėgstamo Fermentinis sūris
Directions
Toks, sakyčiau, labai paprastas „comfort food”, bet su šiek tiek „paturbintais” ingredientais 🙂
Pagrindinis ‘paturbintas’ ingredientas yra ančių kulšelių mėsa. Taigi, labai skanu, kitaip nei, sakykim, kiauliena, ir dar jokių kaulų ir pan. 🙂
Gaminau, mėsos pirkusi su 50% akcija, bet labai skanu, tai kartais nepagailėčiau sumokėti pilnos kainos, tikrai 🙂
Ančių kulšelių mėsą pasmulkiname iki kąsnio ar dviejų dydžio gabalėlių. Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų sviesto, beriame pusžiedžiais supjaustytą svogūno galvutę, lengvai apkepame, o po to sudedame antienos gabalėlius. Ant nemažos kaitros porą minučių pakepame, kol jie paruduos.
Pasiruošiame paprastą bešamelio padažą (tiesiog, neturite muskato, nedėkite..). Keptuvėje pakaitiname 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir šaukštą sviesto, beriame 2 šaukštus miltų. Maišome, geriausia šluotele, iki vientisumo, tuomet po truputį, maišydami, pilame pieną (0,5 l.). Vis pamaišome, kol sutirštės, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų.
Kepimo indą patepame aliejumi ar sviestu (man lengviausias būdas – patepti kepimo indą sviesto pakelio popierėliu), 4 didesnes bulves ir 2 nemažas morkas supjaustome kuo plonesniais griežinėliais ir suberiame į karščiui atsparų indą, kuriame viską kepsime. Ant jų sukratome pakeptą antieną, būtinai su visu padažu/kepant susidariusiomis sultimis. Prieskoniuojame, kaip norime: druska, pipirai, gal mėgstamos žolelės (prancūziškų mišinukas kaip ir prašosi prie antienos.., bet tikrai nebūtinai).
Ant viršaus krečiame maždaug pusę pasigaminto bešamelio padažo ir šauname į orkaitę ‘ant’ 200 laipsnių kaitros 30 minučių.
Po 30 minučių, jei viskas puikiai kepa, ant viršaus išdėliojame plonai pjaustytus cukinijos griežinėlius, pilame likusį bešamelio padažą ir beriame mėgstamo tarkuoto sūrio. Kietasis suteiks pikantiškumo, bet gali būti tiesiog olandiškas, tilsit ar pan., o gal net mozzarela, žiūrint, ką mėgstate. Kepame dar 15 min. ir skanaujame 🙂
Patiekimui kaip sugalvosite 🙂 Dažnai priklauso nuo sezono: šviežios daržovės ar marinuoti agurkėliai 🙂
Sometimes a little comfort food can go a long way. /Benjamin Bratt/