0 0
Daržovių kepinukas su antiena

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 didesnės Bulvės
2 vnt. Morkos
300 g. Ančių kulšelių mėsa
1 nemažas Svogūnai
25 g/šaukštas kepimui Sviestas
Bešamelio padažui
25 g. Sviestas
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
2 šaukštai Kviečių miltai
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
200 ml. Pienas
Viršutinis sluoksnis
pusę cukinijos Cukinija
Apie 100 g. mėgstamo Fermentinis sūris

Daržovių kepinukas su antiena

Tikrai galima pavadinti "comfort food", nes visko čia daug..

  • 75 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Toks, sakyčiau, labai paprastas „comfort food”, bet su šiek tiek „paturbintais” ingredientais 🙂

Pagrindinis ‘paturbintas’ ingredientas yra ančių kulšelių mėsa. Taigi, labai skanu, kitaip nei, sakykim, kiauliena, ir dar jokių kaulų ir pan. 🙂

Gaminau, mėsos pirkusi su 50% akcija, bet labai skanu, tai kartais nepagailėčiau sumokėti pilnos kainos, tikrai 🙂

Ančių kulšelių mėsą pasmulkiname iki kąsnio ar dviejų dydžio gabalėlių. Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų sviesto, beriame pusžiedžiais supjaustytą svogūno galvutę, lengvai apkepame, o po to sudedame antienos gabalėlius. Ant nemažos kaitros porą minučių pakepame, kol jie paruduos.

Pasiruošiame paprastą bešamelio padažą (tiesiog, neturite muskato, nedėkite..). Keptuvėje pakaitiname 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir šaukštą sviesto, beriame 2 šaukštus miltų. Maišome, geriausia šluotele, iki vientisumo, tuomet po truputį, maišydami, pilame pieną (0,5 l.). Vis pamaišome, kol sutirštės, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų.

Kepimo indą patepame aliejumi ar sviestu (man lengviausias būdas – patepti kepimo indą sviesto pakelio popierėliu), 4 didesnes bulves ir 2 nemažas morkas supjaustome kuo plonesniais griežinėliais ir suberiame į karščiui atsparų indą, kuriame viską kepsime. Ant jų sukratome pakeptą antieną, būtinai su visu padažu/kepant susidariusiomis sultimis. Prieskoniuojame, kaip norime: druska, pipirai, gal mėgstamos žolelės (prancūziškų mišinukas kaip ir prašosi prie antienos.., bet tikrai nebūtinai).

Ant viršaus krečiame maždaug pusę pasigaminto bešamelio padažo ir šauname į orkaitę ‘ant’ 200 laipsnių kaitros 30 minučių.

Po 30 minučių, jei viskas puikiai kepa, ant viršaus išdėliojame plonai pjaustytus cukinijos griežinėlius, pilame likusį bešamelio padažą ir beriame mėgstamo tarkuoto  sūrio. Kietasis suteiks pikantiškumo, bet gali būti tiesiog olandiškas, tilsit ar pan., o gal net mozzarela, žiūrint, ką mėgstate. Kepame dar 15 min. ir skanaujame 🙂

Patiekimui kaip sugalvosite 🙂 Dažnai priklauso nuo sezono: šviežios daržovės ar marinuoti agurkėliai 🙂

Sometimes a little comfort food can go a long way. /Benjamin Bratt/

 

previous
Skaldytų žirnių ir miežių kruopų sriuba
next
Kruasanų ir kamambero sūrio „pyragas”
previous
Skaldytų žirnių ir miežių kruopų sriuba
next
Kruasanų ir kamambero sūrio „pyragas”

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here