Ingredients
-
1 nedidelis Porai
-
0.5 vnt. Morkos
-
0.5-1 vnt. Paprika, raudonoji
-
0.5 vnt. arba pagal skonį Aitrioji paprika
-
0.5 vnt. Cukinija
-
1 skardinė Keturių rūšių pupelių mišinys
-
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
1 šaukštas Ghee sviestas
-
žiupsnis Druska
-
200 g. Silkė
-
patiekimui Juoda duona, skrudinta
-
patiekimui Ruginiai krepšeliai
-
2 arbatiniai šaukšteliai Kaparėliai
Directions
Iš tikrųjų, šios salotos gali būti ir visai be silkės, nes jos ir taip skanios, spalvingos, sočios. Ir gali būti tiek šiltos, tiek šaltos.
Taigi, paeiliui į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi (dažniausiai jį naudoju per pusę su ghee sviestu) beriame nedidelį griežinėliais supjaustytą porą (iki pat žaliosios dalies – ji suteikia gražių gaivių spalvų), pusę morkos, pusę raudonosios paprikos, pusę aitriosios paprikos. Pakepiname kokį trejetą minučių maišydami, o tuomet beriame į keptuvę kubeliais supjaustytą cukiniją ir nusunktas marinuotas pupeles (jeigu turiu savų šaldytų, išsiverdu jų – greitai, pigiai, ekologiškai). Dėl marinuotų – man labiausiai patinka „Keturių rūšių pupelės“ (iš „Rimi“). Lengvai pakepame dar kokias 5 minutes, beriame druskos (nepadauginkime, nes dar bus kaparėliai ir silkė, taigi sūrumo bus).
Kai viskas šiek tiek atvėsta, beriame porą šaukštelių kaparėlių ir, jeigu norime, įmaišome silkės gabalėlius. Tuomet bus mišrainė. Rinkitės mėgstamą silkę. Man visada pasiteisina skandinaviška/rausvoji silkė.
Bet silkę galime patiekti atskirai, su skrudintos juodos duonos riekele, o salotos gali būti tiek šiltos, tiek šaltos.
O jeigu reikia dar kažkaip „mandriau“, patiekite ruginiuose ar avižiniuose krepšeliuose.
Taigi sėkmės improvizuojant ir skanaus 🙂