0 0
Datulių pyragas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g Datulės be kauliukų
250 g Cukrus
300 ml Vanduo
200 g Sviestas
2 Kiaušiniai
1 a.š. Kepimo milteliai
1 a.š. Soda
300 g Kviečių miltai
1 a.š. Vanilinis cukrus

Datulių pyragas

Nuostabus netikėtas datulių skonis pyrage patiks ieškantiems įvairesnių skonių

Paprastai pagaminamas pyragas iš paprastų namie esančių produktų. Reikia tik pasirūpinti datulėmis.

  • 1,5 val.
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Datules be kauliukų (1 pakelį, apie 200 g.) užpilame 300 ml. vandens, suberiame 250 g. cukraus ir maišydami kaitiname, kol stipriai sušyla, bet užvirti nereikia. Mediniu šaukštu datules pagrūdame, kad būtų mažesni gabalėliai, ir jie tolygiau pasklistų po pyragą. Į tą patį puodą dedame sviestą ir maišome, kol ištirps. Palaukiame, kol masė pravės, tuomet į ją įmaišome du kiaušinius, suberiame 1 a.š. kepimo miltelių ir 1 a.š. sodos, vanilinio cukraus ir apie 300 g. miltų.

Norimą formą išklojame kepimo popieriumi arba patepame sviestu ar trupučiu aliejaus. Aš kepu paprastoje keturkampėje ar apvalioje formoje, bet galima kepti kekso formoje su skyle (taip ir iškeps greičiau). Šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 40-60 min.

Žinoma, iškeptą reiktų šiek tiek atvėsinti, bet jis toks kvapnus, kad norisi kuo greičiau valgyti:) Tinka patiekti ir šiltą su ledais, tuomet skonis dar prabangesnis. Ir dar nuostabu, kad šis pyragas ilgai išlieka skanus, tarsi tos datulės jį užkonservuoja.

My tip

  • Miltų dažnai dedu pusiau kviečių ir migdolų.

 

Take the broken pieces of your life, bake a master cake out of it 🙂

previous
Slyvų ir bananų uogienė su apelsinais ir chia sėklomis
next
Obuolių košė su bananais ir citrinomis
previous
Slyvų ir bananų uogienė su apelsinais ir chia sėklomis
next
Obuolių košė su bananais ir citrinomis

Add Your Comment