Ingredients
-
200 g Datulės be kauliukų
-
250 g Cukrus
-
300 ml Vanduo
-
200 g Sviestas
-
2 Kiaušiniai
-
1 a.š. Kepimo milteliai
-
1 a.š. Soda
-
300 g Kviečių miltai
-
1 a.š. Vanilinis cukrus
Directions
Datules be kauliukų (1 pakelį, apie 200 g.) užpilame 300 ml. vandens, suberiame 250 g. cukraus ir maišydami kaitiname, kol stipriai sušyla, bet užvirti nereikia. Mediniu šaukštu datules pagrūdame, kad būtų mažesni gabalėliai, ir jie tolygiau pasklistų po pyragą. Į tą patį puodą dedame sviestą ir maišome, kol ištirps. Palaukiame, kol masė pravės, tuomet į ją įmaišome du kiaušinius, suberiame 1 a.š. kepimo miltelių ir 1 a.š. sodos, vanilinio cukraus ir apie 300 g. miltų.
Norimą formą išklojame kepimo popieriumi arba patepame sviestu ar trupučiu aliejaus. Aš kepu paprastoje keturkampėje ar apvalioje formoje, bet galima kepti kekso formoje su skyle (taip ir iškeps greičiau). Šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 40-60 min.
Žinoma, iškeptą reiktų šiek tiek atvėsinti, bet jis toks kvapnus, kad norisi kuo greičiau valgyti:) Tinka patiekti ir šiltą su ledais, tuomet skonis dar prabangesnis. Ir dar nuostabu, kad šis pyragas ilgai išlieka skanus, tarsi tos datulės jį užkonservuoja.
My tip
- Miltų dažnai dedu pusiau kviečių ir migdolų.
Take the broken pieces of your life, bake a master cake out of it 🙂