Ingredients
-
1 maišelis (100 g.) Grikiai
-
1 Svogūnai
-
1 Morkos
-
2 arbatiniai šaukšteliai Ciberžolė
-
1 arbatinis šaukštelis Kmynai
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
žiupsnis Itališkos žolelės
-
1 Kiaušiniai
-
2 šaukštai Kviečių miltai
-
1 šaukštas Bulvių krakmolas
Directions
Sotu, skanu, nors šiek tiek padirbėti prie jų reikia 😉 Iš šio kiekio išeis apie 15 kotletukų, taigi 3-4 žmonėms pavalgyti.
Kotletukams reikia išsivirti vieną 100 g. grikių maišelį (šiaip jau dažniausiai verdu du, iš vieno padarau troškinį su daržovėmis, kitą pasilieku kotletukams). Kai jie šiek tiek atvėsta, pagrūdame bulvių grūstuve. Labai vienalytė masė nebus, bet ir nereikia. Beriame prieskonių (kmynų, ciberžolės ar paprikos miltelių, mėgstamų žolelių, druskos, pipirų). Kol grikiai verda ar vėsta, galime aliejuje patroškinti vieną nedidelį smulkiai supjaustytą svogūną su sutarkuota ar smulkiai supjaustyta morka (čia ir vėl mane gelbėja Tuperware pjaustyklė „su šniūreliu” – į ją dedu kartu svogūną ir morką ir keletą kartų patraukiu šniūrelį). Morkas ir svogūną sudedame į grikius, jeigu masė nebekaršta, įmušame kiaušinį, sumaišome. O tuomet suberiame 2 šaukštus miltų ir 1 šaukštą bulvių krakmolo. Sumaišius masė bus tokia, kad kotletukus galima formuoti dviem šaukštais ir dėti kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Pakanka apkepti po trejetą minučių iš abiejų pusių.
Patiekimui ribų nėra 🙂 Tiks ir daržovės, ir orkaitėje keptos bulvytės, žolelės, salotų lapai, o taip pat ir koks nors norimo aštrumo „Salsa” padažas.
My tip
- Vietoj kviečių miltų dažnai renkuosi avinžirnių miltus. Gal tuomet kotletukai šiek tiek biresni.
- Šalti tinka į priešpiečių dėžutę į mokyklą ar į darbą.
The secret ingredient is always the most simple.