0 0
Įdarytas sviestinis moliūgas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 vnt., apie 1 kg svorio Sviestinis moliūgas
patepimui Alyvuogių aliejus
1 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnai
1 skiltelė Česnakas
1 vnt. Salierų stiebai
6-7 vnt., vidutinio dydžio Pievagrybiai
6-7 vnt. Saulėje džiovinti pomidorai
2 arbatiniai šaukšteliai Druska
2 arbatiniai šaukšteliai Brusketų prieskoniai
100 g., pabarstymui Fermentinis sūris

Įdarytas sviestinis moliūgas

Ir aromatinga, ir sotu, ir akiai miela

  • 60 min.
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Moliūgai visada veža 🙂 Bet, atrodo, ką dar galima padaryt, be moliūgų sriubos, troškinuko ar keksiukų 😉

Viskas kaip ir išbandyta 🙂 Ir va čia gaunu Džiugo užsakytą Beatos žurnalą, o jame tiek idėjų 🙂 🙂

Tai gi, viskas labai paprasta, anot vienos iš žurnalo autorių, kuri pati augina moliūgus. Bet su mano variacijomis, nes man retai kada išeina be jų 😉

Mums reikia sviestinio moliūgo, apie 1 kg svorio. Manasis buvo 1,1 kg. (pataikiau 🙂 )

Perpjaunam jį pusiau (man šis buvo pats sunkiausias darbas), išskobiam šaukštu vidų, palikdami kokio 1-2 cm storio sieneles, tada vidų padruskinam, paprieskoniuojam, patepam alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę maždaug 20 minučių.

Tuo tarpu ruošiame įdarą. Alyvuogių aliejuje pakepiname česnaką, svogūną, po to sudedame supjaustytus morką ir saliero stiebą. Dedame nuplautus ir nusausintus pievagrybius. Kažkada aš jų netgi neplaudavau, bet šiais laikais, manau, tai būtina. Nuplovus reikia arba ilgokai palaukti, kol nudžius, arba nusausinti ant kokio nors popierinio rankšluosčio. Tada supjaustau juos gan stambiai, i 4-6 dalis, beriame į keptuvę, keletą minučių pakepiname ir sudedame supjaustytą aliejuje išmirkytą saulėje džiovintą pomidorą (5-6 vnt.). Jeigu turite savo pasigamintų, bus išvis tobula. Beriame kokį šaukštelį druskos, mėgstamų prieskonių. Kai viskas šiek tiek pasitroškina neuždengtoje keptuvėje (neturi būti košė, tik šiek tiek apkepusios daržovės ir grybai), dedame į paskrudusius sviestinius moliūgėlius ir kepame kokį 30 min.

Baigiant kepti (prieš 5-6 min. ) pabarstome mėgstamu sūriu: gal Parmigiano Regiano ar mėgstamu „Džiugo“ sūriu,  kažkuria iš variacijų (ar mėgstamu fermentiniu). Ir traukiame iš orkaitės aromatų ir skonių pynę.

Valgome iš moliūgo:) Tie pakraščiai, 1 ar 2 cm, kuriuos palikome, yra nepaprastai skaniai iškepę, juos galime kabinti su šakute ar šaukštu, kaip mums patinka. Turėtų užtekti dviem tikrai išalkusiems valgytojams.

My tips

  • Man čia labai tiko brusketų prieskoniai, derėjo su saulėje džiovintais pomidorais.
  • Kam labai norisi mėsos į vidų, išbandžiau su rūkytos vištos gabaliukais, tai irgi buvo gardu.

s k a n a u s  🙂

Autumn vibes

previous
Įdaryti pomidorai
next
Trinta daržovių sriuba su vištiena
previous
Įdaryti pomidorai
next
Trinta daržovių sriuba su vištiena

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment