0 0
Įdarytos paprikos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Paprika, raudonoji
ketvirtis stiklinės Ryžiai
1 Morkos
skiltelė Česnakas
1 nedidelis Svogūnai
keletas ankščių Šparaginės pupelės, šviežios
2-3 Pomidoriukai
pagal skonį Prieskoniai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas "Salsa" padažas
1 rutuliukas Mocarela sūris

Įdarytos paprikos

Kvapnios, sočios, gražios :)

  • 45 min.
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Nemėgstu žalių paprikų, bet pakeptos ar troškintos labai gardu. Sakyčiau, klasika, gal tik mano buvo šiek tiek primiršta.

Šis receptas labai paprastas, bet tuo ir žavus. Be to, galima rinktis įvairias daržoves. Sakyčiau, įdaro pagrindas yra ryžiai ir šiek tiek apkepintos morkos su česnaku ir svogūnu. O šalia to jau galima rinktis, ką turite šaldytuve ar sandėliuko lentynoje.

Taigi, kokį ketvirtadalį stiklinės baltųjų ryžių (basmati, jasmin) išverdame užpylę dvigubai daugiau vandens ir įdėję druskos. Siūlau nepervirti, apie 10 min. užteks. Tuo metu į pakaitintą orkaitę įkišame pusiau perpjautą ir išskobtą papriką. Ją šiek tiek pašlakstau ar papurškiu alyvuogių aliejumi, pabarstau druska. Gali pakepti kokį 10 min.

Įdarui pakaitintoje su alyvuogių aliejumi keptuvėje pakepiname supjaustytą česnako skiltelę ir nedidelę svogūno galvutę, sudedame sutarkuotą morką. Viskam užteks 4-5 min., kad tik išsiskirtų skonis ir aromatas. Keletą šparaginių pupelių 3-4 min. apverdame pasūdytame vandenyje, perliejame šaltu vandeniu ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Sumaišome visus įdaro ingredientus (ryžius, pakepintas morkas, šparagines pupeles, tiks dar ir 2-3 pusiau perpjauti vynuoginiai pomidoriukai) su šaukštu alyvuogių aliejaus ir šaukštu ar dviem padažo „Mexican salsa“ (tiks ir „Sweet chili“), kuris suteikia šiek tiek pikantiškumo, aštrumo. Galime įberti ir norimų prieskoninių žolelių, pusę rutuliuko supjaustyto mocarelos sūrio.

Įdarą paspausdami sudedame į pakepusias kvepiančias paprikas, ant viršaus dedame keletą supjaustyto  supjaustyto mocarelos sūrio gabaliukų ir šauname maždaug 20-25 minutėms į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Keramikinį indą šiek tiek patepkite aliejumi arba į skardą įtieskite kepimo popieriaus.

Ir skanaujame su žalumynais, ridikėliais, šviežiais agurkais ar pomidorais.

S k a n a u s ! !

My tips:

  • Kas neskaičiuoja kiekvienos kalorijos, gali ant įdarytų paprikų vietoj mocarelos pasidaryti tokį užtepą: supjaustyti šiek tiek mocarelos, skiltelę česnako, keletą juodųjų alyvuogių, įtarkuoti šiek tiek fermentinio sūrio  ir viską sumaišyti su kokiu šaukšteliu majonezo.
  • Jei įdaro pasidarėte per daug, kitą dieną jį naudokite cukinijoms įdaryti 🙂 🙂
  • Paprikas labai skanu įdaryti bulgur kruopomis (žiūrėkite troškinuko su bulgur kruopomis receptą), o jeigu trūksta kokios mėsytės, tai čia tiks ir koks Serano kumpis, paplėšytas gabalėliais ar vištienos gabaliukai.

Everything is figureoutable 🙂 🙂

 

previous
Cukinijų ir varškės apkepas su mocarelos sūriu
next
Pusryčių sumuštinukai su rikotos sūriu ir chia sėklomis
previous
Cukinijų ir varškės apkepas su mocarelos sūriu
next
Pusryčių sumuštinukai su rikotos sūriu ir chia sėklomis

Add Your Comment