Ingredients
-
keletas juostelių Kiaulienos šoninė
-
2 šaukštai, kepimui Alyvuogių aliejus
-
1 vnt. Šalotiniai svogūnai
-
2 skiltelės Česnakas
-
6-8, priklausomai nuo dydžio Pievagrybiai
-
kelios šakelės, nebūtinai Čiobreliai, švieži
-
1 šaukštas Kviečių miltai
-
200 ml. Pienas
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
300 g. Nokiai (gnocchi)
-
apie 2 l., virimui Vanduo
-
1 arbatinis šaukštelis, virimui Druska
Directions
Labai labai greitas patiekalas 🙂
Iš pradžių siūlau nuplauti pievagrybius (jei manote, kad juos reikia plauti) ir sudėti ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų drėgmė.
Į sausą įkaitintą keptuvę dedame keletą gabalėlių šaltai (bus aromatingiau) arba karštai rūkytos šoninės, po porą minučių apkepiname iš abiejų pusių, kad apskrustų, ir atidedame į atskirą indą.
Tuo tarpu supjaustome šalotinį ar paprastą svogūną pusžiedžiais, o česnako skiltelę – smulkiai, į keptuvę, kur kepė šoninė, pilame porą šaukštų alyvuogių (jeigu nedėsite šoninės, galite kepti vien ant aliejaus arba sviesto). Svogūnus ir česnakus ant lengvos ugnies kepiname kokias tris minutes, pamaišydami. Kol jie kepa, riekelėmis supjaustome pievagrybius (jei labai dideli, dar pjauname pusiau). Beriame į keptuvę, dedame keletą šakelių šviežio čiobrelio ir, jiems pakepus kokias 5 minutes (pamaišant), beriame porą šaukštų miltų. Pamaišome, kad viskas ‘apsiveltų’ ir miltai šiek tiek apkeptų, o tada palengva, maišydami, pilame pieną arba neriebią grietinėlę. Ant lengvos ugnies maišant viskas pasitroškins dar kokias 5 minutes, sutirštės. Nepamirštame druskos, pipirų. Jeigu padažas atrodo kiek per skystas, tiesiog leiskite jam dar keletą minučių pasitroškinti ar pabūti šiltai. O jeigu padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens iš verdančių nokių puodo.
Praėjusio etapo pusiaukelėje jau buvo galima užkaisti didoką puodą vandens su pora šaukštelių druskos. Užvirus, beriame nokius ir, jeigu jie nešaldyti, verdame tik tol, kol iškils į paviršių (gal 2-3 min.). Jeigu nokiai šaldyti, bus pora minučių ilgiau.
Štai ir viskas, griebiame bulvinukus nokius į lėkštę, negailėdami pilame pievagrybių padažo. Su šonine galite elgtis trejopai:
grąžinti ją į padažą, kai troškinasi pievagrybiai su pienu,
užbarstyti ją traškią ant nokių su pievagrybių padažu,
vegetariškai versijai – visiškai jos nenaudoti.
Nepamirštame šviežiai maltų pipirų 🙂 Skanaus!!