Ingredients
-
2 dideli Svogūnai
-
4-5 Bulvės
-
400 g. Kalakutienos krūtinėlė
-
6 nedideli Pievagrybiai
-
žiupsnis Druska
-
1 arbatinis šaukštelis Saldžiosios paprikos milteliai
-
žiupsnis Rozmarinai, liofilizuoti
-
žiupsnis (užmalti) Keturių pipirų mišinys
-
3 vnt. Pomidorai
-
40 g. Fermentinis sūris
-
1 šaukštas Majonezas
Directions
Puikus receptas, norintiems viską pagaminti viename inde. Net ir daržovės kartu 🙂
Pirmiausia šiek tiek išmušu kalakutienos file gabaliukus, paskaninu druska ir paprikos milteliais, šiek tiek įtrinu, kad prieskoniai įsigertų. Nuotraukose sudedu, ką ir kaip.
Labai patinka ne taip seniai mano aptikti „Best butcher“ kalakutienos gabalėliai indeliuose po 200 g., tinka, jeigu norisi ne minią pamaitinti 🙂 2 tokių indelių (400 g.) užteks trims valgytojams.
Porą didelių svogūnų supjaustome plonais žiedeliais ar griežinėliais, dedame juos į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus klojame plonais griežinėliais supjaustytas bulves. Pjaustome plonai, o jei storiau, pailginame kepimo laiką. Bulves padruskiname, aš paskaninu ir liofilizuotu rozmarinu, o ant jų klojame išmuštą kalakutieną. Dar beriame kmynų, ir baigiame šį etapą sudėdami kokius 6 nedidelius, į keturias dalis supjaustytus pievagrybius.
Kepimo indą uždengiame sušlapintu kepimo popieriumi (suglamžome, pakišame po vandeniu, nuspaudžiame) ir folija. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame 40 min.
Tuo tarpu pasiruošiame , kuo kepsniukus užkepsime. Gabalėliais supjaustome 3 pomidorus, sutarkuojame 40 g. fermentinio sūrio, dedame šaukštą majonezo. Viską sumaišome ir, kepsniukams pakepus bent jau 40 min., sukratome viską ant jų. Kepame atvirame inde, 200 laipsnių orkaitėje, bent jau 15 min. Žiūrėkite, kaip apskrus, apkeps. Visų orkaitės skirtingos, taigi čia sunku numatyti tiksliai.
Serviruojant man reikia nebent krapų 🙂 Daugiau čia visko yra: bulvių, kalakutienos, grybų, pomidorų. Skanaus 🙂
My tips
- Kam pievagrybiai nepatinka, keiskite kitokiais grybais. Su voveraitėmis bus prabangiau. Arba nedėkite visai.
- Kepsnys skanus ir pašildytas orkaitėje, tame pačiame kepimo inde.