Ingredients
-
500-600 g Kalakutienos krūtinėlė
-
1 arbatinis šaukštelis Saldžiosios paprikos milteliai
-
1 arbatinis šaukštelis Kmynai
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
2 Obuoliai
-
2 Morkos
-
2 Svogūnai
-
150 ml Vanduo
-
100 ml Grietinė
Directions
Šiam troškiniui labai tinka angliškas apibūdinimas „comfort food”:) Jis sotus, švelnus, aromatingas. Tinka su šviežiomis bulvytėmis, bulvių koše, su šviežiomis daržovėmis ar paraugintais agurkėliais, skanus net šaltas. Tinka ir žiemą, kai norisi sočiai užkąsti, ir vasarą, kai uždera obuoliai, agurkai, morkytės, pirmosios bulvės.
Taigi, kalakutienos krūtinėlės file supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome malta raudonąja paprika, kmynais, druska ir pipirais. Sumaišome ir paliekame kelioms minutėms, kol pasiruošime kitus produktus.
Nulupame porą obuolių, sutarkuojame burokine tarka. Porą morkų supjaustome griežinėliais ar, jeigu norite, dar smulkiau.
Nulupame porą svogūnų, supjaustome ir dedame į puodą su trupučiu aliejaus. Lengvai pakepiname, maišydami, kad svogūnai taptų skaidrūs, bet stengiamės, kad neparuduotų. Tuomet į svogūnus dedame mėsą, maišydami kepiname, kol mėsa paruduoja (kokias 5-7 min.). Dabar eilė obuoliams ir morkoms: sudedame juos ant mėsos viršaus, paspaudžiame ir uždengiame puodą, kad mėsa pasitroškintų su vaisiais ir daržovėmis dar kokias 5-7 min. Tuomet įpilame šiek tiek vandens (kokį pusę stiklinės) ir uždengę pabaigiame troškinti, dar apie pusvalandį. Paragaujame, ar užtenka druskos. Jeigu mėsa pakankamai minkšta, nukėlus nuo kaitros galima įdėti ir grietinės, nors, jeigu pamirštu, man jos nepritrūksta. Troškinukas būna kvapnus, obuoliai suteikia jam šiek tiek saldžiarūgštumo, o taip pat sutirština visą padažą.
Šį kartą valgėme jį su miniatiūrinėmis šviežiomis bulvytėmis iš mamos daržo. Tai ta stadija, kai „senų” bulvių dar yra, bet labai norisi šviežaus, kitokio skonio. Prisimenu, kaip su močiute kaime kapstydavome bulvių kerus ir, radę nors kiek pamanomo dydžio bulvytę, dėdavome į krepšį, o po to virdavome prie šaltibarščių ar tiesiog rūgusio pieno.
Kadangi tas metas yra ir šviežių agurkų metas, man prie šio troškinuko tiko labai gaivios tarkuotų agurkų su svogūnų laiškais ir krapais salotos, pagardintos druska ir alyvuogių aliejumi.
My tips
- Aš esu krūtinėlės mėsos šalininkė, todėl troškinuką dažniausiai gaminu su kalakutienos ar vištienos file. Bet kam patinka kitokia mėsos tekstūra, šis patiekalas puikiai tinka ir su šlaunelių mėsa, tiek kalakutienos, tiek vištienos. Vištienos šlaunelių gabalėlius galima net ir trumpiau troškinti.
- Jeigu gaminate su šviežiomis mažomis morkytėmis, galbūt dėkite jas kiek vėliau, kad visiškai nesuminkštėtų.
Good food ends with good talk (Geoffrey Neighor)