Ingredients
-
1 vnt. Raudonieji burokėliai, karamelizuoti
-
100 g. Gražgarstės
-
50 g. Feta sūris
-
keletas riešutukų pagal skonį Pinijos
-
Užpilui
-
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
1 arbatinis šaukštelis Medus
-
0,5 citrinos sultys Citrinos sultys
Directions
Šioms salotoms pagaminti yra daug pradinių variantų 🙂 Galima burokėlius, supjaustytus griežinėliais, pašlakstytus alyvuogių aliejumi, pabarstytus prieskoniais, druska ir šiek tiek rudojo cukraus, kepti orkaitėje. Reikės kokių 40-50 min. Tuomet jie iš karto turės saldumo (nereikės karamelizuoti).
Galima išvirus burokėlius (apie 40 min.), nupilti skystį, o tuomet nulupus šiek tiek pakepti karšto oro gruzdintuvėje.
Arba galima pakaramelizuoti ant keptuvės: supjaustykite virtus/orkaitėje keptus burokėlius pasirinkto dydžio gabaliukais, trumpai apkepinkite ant aliejaus ir sviesto mišinio, pasūdykite, įdėkite smulkintus česnakus ir pakepinkite vieną minutę, pilkite tirštos tekstūros balzaminį actą ir leiskite jam nugaruoti.
Turėdami burokėlius, galime žaisti su kitais ingredientais. Ant gražgarsčių pakloto dedame burokėlių griežinėlius, trupiname fetos sūrio, jeigu patinka, galime pabarstyti kmynais. Čia labai tiks pinijų riešutėliai, jeigu tik patinka, tai kuo daugiau, tuo skaniau 🙂
Užpilui sumaišome porą šaukštų alyvuogių aliejaus, kokį arbatinį šaukštelį medaus, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių.
Aš dar savo ruožtu užmečiau keletą marinuotų agrastų – tikrai labai tiko 🙂