Ingredients
-
300-400 g. Vištienos krūtinėlė
-
1,5 arbatinio šaukštelio Rūkyta malta paprika
-
1 arbatinis šaukštelis Itališkos žolelės
-
0,5 arbatinio šaukštelio Druska
-
1 skiltelė, išspausta Česnakas
-
šiek tiek, pagal skonį Peperoncino milteliai
-
2 šauštai Alyvuogių aliejus
Directions
Įtariu, tie eksperimentai su karšto oro skrudintuve dar greitai nesibaigs 🙂 Tiek daug galima išbandyti ir pritaikyti naujai 🙂
Šį kartą – nemažas vištienos file gabaliukas, apie 300-400 g. Žinoma, renkamės ūkininko užaugintą vištą ar bent jau be antibiotikų užaugintą, parduodamą prekybos centruose. Įpjauname ją rombeliais.
Pasiruošiame prieskonių mišinį, kuriuo įtrinsime. Mano variantas buvo toks: 1,5 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių, 1 arbatinis šaukštelis itališkų žolelių, 1 išspausta česnako skiltelė, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos (aš renkuosi jūros druską). Viską sumaišome su kokiais 2 šaukštais extra virgin alyvuogių aliejumi ir gauta košele ištriname vištienos file iš abiejų pusių.
Į karšto oro gruzdintuvę įklojame kepimo popieriaus, dedame vištos gabalėlį ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 18 min. Tuomet apverčiame ir kepame dar 8-10 min.
Patiekiame kaip pagrindinį patiekalą arba labai tiks hamburgeriams ar sumuštiniams, suplėšius vištieną – ji tikrai aromatinga ir sultinga.
Aš patiekiau su Beatos padažu iš keptų marinuotų paprikų, agurkėlių ir jelapeno (druskos nedėjau):
https://www.facebook.com/search/top?q=beatos%20virtuv%C4%97
O pakankamai intensyviam skoniui subalansuoti ir sušvelninti labai tinka mano mylimos topinambų/obuolių/morkų salotos su majonezu:
Kas neturite topinambų, bet nenorite apsiriboti agurkais ir pomidorais, labai tiks mango slaw:
Skanaus!