• Home
  • Garnyrai
  • Karštos bolivinių balandų salotos su daržovėmis
0 0
Karštos bolivinių balandų salotos su daržovėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0,5 stiklinės Bolivinė balanda (kinva)
1 stiklinė Vanduo
0,5 kubelio Daržovių sultinys
1 skiltelė Česnakas
1 Morkos
1 Paprika
sauja Šparaginės pupelės
keletas, pagal skonį Pomidoriukai
žiupsnis Itališkos žolelės
jeigu reikia Druska
patiekimui Saulėgrąžų daigai
patiekimui Ridikėliai

Karštos bolivinių balandų salotos su daržovėmis

Spalvingos, sočios, aromatingos, maistingos, šildančios...

  • 20 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Bolivinė balanda? Man balanda niekada nesiasocijavo su kuo nors geru ir teigiamu. Visada jas ravėdavome, o jos ir toliau užsisėdavo ir bujodavo!! Tai dar ir dabar man mieliau pritinka tas kruopytes, pas mus atkeliavusias iš Andų, vadinti kinva. O jomis giliau pasidomėti užsinorėjau, kai paragavau nuostabių nuostabios draugės Auksės pagamintų sušių su kinva 🙂 Vis tebelaukiu, kada būtų galima tai pakartoti 😉

Kas netikite, kad tai yra gėris, siūlau gerbiamų specialistų nuomonę: „Nors bolivinė balanda turi daug angliavandenių, jos žemas glikeminis indeksas ir glikeminė įkrova. Tai reiškia, tokie angliavandeniai lėčiau pasisavina, išvengiame gliukozės šuolių kraujyje ir tokiu būdu išskiria mažiau insulino. Tokiu būdu ilgai gauname energijos ir išvengiame uždegiminių procesų. Be to, ji puikiai tinka tiems, kas netoleruoja glitimo ir negali valgyti javų giminės produktų dėl alergijos, celiakijos ar kitų priežasčių, tad tokių žmonių maitinimosi racionas prasiplečia.“ (Vaida Kurpienė, mitybos specialistė) Internete paskaičiau, kad kai kas nepakenčia jų kvapo, tai net nustebau, nes aš kaip ir nepajutau kažkokio specifinio kvapo. Lyg ir koks riešutų aromatas valgant šiek tiek jaučiasi, taip, bet jis labai švelnus (arba man jis tiesiog patinka), bet juk ryžiai irgi turi savotišką kvapą.

Bolivinės balandos yra visokių rūšių.  Šįkart gaminau su šviesiomis kruopomis (turbūt kokiame prekybos centre buvo akcija). Kruopytės atrodo labai mažos, bet jas išvirti užtrunka apie 20 min. Taigi, 2 žmonėms pavalgyti užteks apie pusės stiklinės kruopų. Užpilame jas dvigubu kiekiu vandens, įdedame kokį pusę kubelio sultinio ir, užvirus, verdame ant lėtos ugnies apie 15 min. Tada įdedu kokį šaukštą sviesto ir dar palieku 5-10 minučių.

Kol kruopos verda, pasigaminkime daržoves. Pradžia tradicinė: kokiuose 3 šaukštuose alyvuogių aliejaus pakepiname supjaustytą česnako skiltelę, tuomet dedame kubeliais supjaustytą morką ir norimos spalvos papriką. Kuo spalvingiau, tuo smagiau 🙂 Kai daržovės kiek pasitroškina, sudedame šparagines pupeles (aš naudojau šaldytas) ir per pusę perpjautus vynuoginius ar mažus slyvinius pomidoriukus. Pakepiname kokias 5 minutes ant nemažos kaitros, užberiame mėgstamų prieskonių („Veggie tales“, itališkų ar prancūziškų žolelių mišinio), šiek tiek druskos.

Tuomet į keptuvę su daržovėmis sudedame kinvą, sumaišome, ir štai – puiki vakarienė 🙂 Arba garnyras prie kitų patiekalų.

S k a n a u s ! !

My tips

  • Patiekiant labai tinka saulėgrąžų daigai (ant pakuotės užrašyta „Saulėgrąžų mikrožalumynai“), o taip pat ir ridikėliai ar šviežūs agurkai.
  • Išsivirus daugiau kruopų, vartokite jas vis kitokioms variacijos: gali būti ir puiki pusryčių košė su vaisiais, mėgstama uogiene, džemu, chia sėklomis.

Try and take over the world 🙂

previous
Šokoladinis vyšnių vyno pyragas
next
Tinginys su „Selga“
previous
Šokoladinis vyšnių vyno pyragas
next
Tinginys su „Selga“

Add Your Comment