0 0
Kelmučių ir pupelių mišrainė

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0,5 l. stiklainis Kelmučiai, marinuoti
1 skardinė, 400 g. Keturių rūšių pupelių mišinys
1 galvutė Svogūnai
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
2-3 šaukštai Majonezas

Kelmučių ir pupelių mišrainė

Mišrainė su kelmučiais - pasiseks visada :)

  • 15 min.
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Tai mišrainė, kuri negali nepasisekti. Jeigu reikia greito užkandžio vasarą ar žiemą – tiks 🙂 Sekmadienio brunch’ui – tiks 🙂 Užgriuvus draugų kompanijai – puikiai tiks 🙂 Darbo mažai, todėl tuos du pagrindinius ingredientus aš visada turiu, po keletą skardinių/ stiklainių!!

Kažkada, ne taip jau ir seniai, kelmučių prigrybaudavo tėtis. Būdavo, grybaudavom ir kartu (klaidžiojimas po mišką niekada nebuvo mano mėgstamiausias užsiėmimas, bet pasitaikydavo). Tie juokingi grybai ant kelmų man visada keldavo abejonių 😉 Bet jis buvo specas!! Ruduokės, žaliuokės, „bele kokie“ kitokie grybai buvo jo specializacija. Rinkti baravykus ir raudonikius paprasta, o va pabandykite tokius 🙂

Taigi, kai jau nebeliko tėčio surinktų marinuotų grybų, aptikau marinuotus kelmučius prekybos centruose (marinuoti, nepjaustyti, silpnai rūgštūs). Puikiai tinka. Reikės stiklainio marinuotų kelmučių ir skardinės keturių rūšių pupelių mišinio (nenoriu specialiai reklamuoti jokio prekybos centro, bet tokį mišinį randu tik „Rimi“, ir man jis labai patinka). Be abejo, galima imti ir vienos rūšies pupeles, ypač jei išsivirsite savo. Bet tos keturių rūšių suteikia ir spalvos, ir skonio, ir konsistencijos poskonių 🙂

 

Kelmučius supjaustome, jei pasitaiko stambesni (bet nereikia smulkiai, tokiais kąsnio dydžio gabalėliais). Jeigu parduotuviniai marinuoti kelmučiai, visada supjaustau ir sudedu kartu marinuotas morkas, svogūnus. Dar įpjaustome galvutę svogūno (galima pakeisti salieru), pamalame pipirų (man labai tinka pipirų ir citrinų arba laimų mišinys malūnėlyje), beriame ar malame šiek tiek druskos ir viską sumaišome su mėgstamu majonezu (aš naudoju „Hellmann’s original“). Jeigu norite, patiekite ir mėgstamos duonos, bet ji nėra būtina. Duoną čia visai kompensuoja pupelės. Žinoma, tiks visokie jūsų mėgstami sezoniniai žalumynai: rukola, krapai, petražolės, kalendros lapeliai…

 

previous
Cukinijos, įdarytos malta jautiena ir daržovėmis
next
Agrastų uogienė su apelsinais ir citrinomis
previous
Cukinijos, įdarytos malta jautiena ir daržovėmis
next
Agrastų uogienė su apelsinais ir citrinomis

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment