0 0
Kepintų vermišelių ir vištienos šlaunelių troškinys

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g. Viščiukų šlaunelių mėsa
2 arbatiniai šaukšteliai Saldžiosios paprikos milteliai
300 g. Vermišeliai
2 nemaži Svogūnai
2 skiltelės Česnakas
0,5 vnt. Paprika, raudonoji
2 vnt. Morkos
5 valgomieji šaukštai, kepimui Alyvuogių aliejus
2 arbatiniai šaukšteliai Druska
1 arbatinis šaukštelis Pipirai
apie 2 stiklinės Vanduo

Kepintų vermišelių ir vištienos šlaunelių troškinys

Fideua - paellia, bet ne su ryžiais, o su makaroniukais

  • 40 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Jau nuo praėjusių Kalėdų turiu puikųjį Grandfeu emaliuotą ketaus puodą. Užsiprašiau dovanų, gavau 🙂 Troškinau jame šonkauliukus, visokius avinžirnių troškinius, netgi kepiau bulvių plokštainį!! Plokštainis nerealiai skanus būna, kažkoks kitoks, puresnis, nei kepant tiesiog skardoje.

Ir, kaip dažnai būna, kažkur akis užkliūna būtent ten, kur reikia 🙂 Skaitau „Žmonių“ žurnalą,  o ten – pokalbis su emaliuotų ketaus indų ambasadore I.Juciūte, plius ir jos receptai. Peržvelgus vieną receptą atsigamino prisiminimai iš kelionių po Barceloną, Valenciją. Ir dar – kažkada seniai seniai Vilniuje, kažkur už „Europos“, buvo ispanų virtuvės restoranėlis „Barselona“, o ten eidavome valgyti paeljos, bet ne su ryžiais, o su vermišeliais. Nerealiai skanu būdavo 🙂

Tradicinė fideua Valencijoje yra su jūros gėrybėmis, bet perskaitytame recepte naudojama vištiena, su ja ir gaminau. Ir tikrai galima gaminti visai be mėsos ar su kokiu nors mėsos pakaitalu, nes svarbiausia – sausoje keptuvėje pakepinti vermišeliai.

Taigi, pirmiausia mažais gabalėliais supjaustau vištienos šlaunelių mėsą, pabarstau druska, pipirais ir gausiai – saldžiosios paprikos milteliais. Jei norite šiek tiek aštrumo – peperoncino milteliai ar koks čili pipiriukas pagelbės, bet šis patiekalas nėra „apie aštrumą“. Sumaišau, palieku pastovėti.

Tuo tarpu pasiruošiu daržoves: supjaustau porą skiltelių česnako, porą nemažų galvų svogūno, šiaudeliais supjaustau dvi morkas (labai padeda „Delimano“ tarka – sutarkuoju per tokią vidutinę, labai greitai ir be pastangų), raudonąją papriką tiesiog supjaustau nedideliais kubeliais.

Tada, jeigu mėgstate „multitaskinti“, galite daryti du darbus iš karto. Sausoje keptuvėje kepiname vermišelius, kol jie tampa karamelinės spalvos. 300 g. vermišelių keptuvės reikia nemažos, ir nuolat maišome, nes jie labai greitai ruduoja. Čia yra troškinio „vinis“ – kepinti makaronai nesulimpa, nėra jokio košės pojūčio valgant, skonis puikus. Kokių 5 minučių šiam reikalui paprastai užtenka.

O puode, kuriame viską troškinsime, pakaitintame aliejuje pakepiname svogūną ir česnaką, o po minutės kitos sukrečiame vištienos gabalėlius. Kepiname kokias tris minutes pamaišydami, tada sukrečiame morkas ir paprikas. Dar keletas minučių kepimui, maišant, o tada užpilame vandens, kad šiek tiek apsemtų mėsą ir daržoves ir, uždengę dangtį, patroškiname kokias 5 minutes. Po to suberiame vermišelius, užpilame karšto vandens, kad viską apsemtų maždaug per pirštą, uždengiame ir troškiname apie 5 minutes.

Nudengę žiūrime, ragaujame. Jei skysčio dar per daug – patroškinkime porą minučių atidengę dangtį.

Ispanai patiekdami daugiau nieko ir nenaudoja – iš keptuvės/troškintuvo tiesiog dedamės ir skanaujame, bet, jei norite, nepamaišys petražolės, rukola ar pomidoriukai.

My tip

Tikrai nebūtina turėti tą super duper Grandfeu, bet kokiame puode viskas pavyks. Bet TAS yra gėris, nes karšta yra ilgai, troškinti galima ant mažesnės temperatūros, o reikalui esant, galima šauti į orkaitę 🙂

Happiness is not trying or finding. It’s deciding.

previous
Įdarytos bulvės
next
Silkės užkandukai su „Philadelphia“ sūriu ir avokadu
previous
Įdarytos bulvės
next
Silkės užkandukai su „Philadelphia“ sūriu ir avokadu

Add Your Comment