• Home
  • Garnyrai
  • Kepta anties krūtinėlė su karamelizuotais burokėliais ir mandarinais
0 0
Kepta anties krūtinėlė su karamelizuotais burokėliais ir mandarinais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
apie 170 g. Anties krūtinėlė
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
žiupsnis Toskanos prieskoniai
Garnyras
2 nedideli Virti burokėliai
2 vnt. Mandarinai
žiupsnis Druska
žiupsnis Kmynai
žiupsnis (nebūtinai) Rudasis cukrus
0,5 arbatinio šaukštelio Alyvuogių aliejus
1 arbatinis šaukštelis Balzamiko actas, kreminis
Patiekimui
pagal skonį Agrastų padažas

Kepta anties krūtinėlė su karamelizuotais burokėliais ir mandarinais

Prabangiai ir spalvingai

  • 45 min.
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Labai greita, paprasta, skanu, sotu, maistinga 🙂 Viskas, ko reikia. Tik nereikia bijoti tos anties – man čia daug paprasčiau nei steikas.

Anties krūtinėlę pirkau jau su prieskoniais, užvakumuotą („Kitchen“ produkcija). Nebuvo blogai. Jeigu prieskoniuočiau pati, pradžioje barstyčiau tik druska ir gerais šviežiai maltais pipirais, pvz. „Tellicherry“. Svarbiausia, mėsą bent pusvalandį prieš kepant palaikyti kambario temperatūroje ir, jeigu reikia, nuplauti bei nusausinti. Antienos odelę įpjauname kvadratėliais (stengiamės iki mėsos). Taip kepant riebalai lengviau ištekės, o odelė bus plonesnė ir traškesnė.

Yra įvairių kepimo ar troškinimo būdų. Aš šį kartą rinkausi paprastą klasikinį variantą: į vėsią keptuvę dedame antieną odele žemyn ir, keptuvei kaistant, kepame 6-7 minutes ant vidutinės kaitros (aš savo kaitlentėje užstačiau ‘7’, kai maksimumas yra ‘9’). Matysite, kaip gražiai ima išbėgti riebalai. Paspaudę su dangteliu ar lėkštute, juos nupilkite į kokį stiklainėlį: bus nepaprastai skanu ant jų kepti bulves ar pagardinti kokį nors įdarą lietiniams.

Po 6-7 minučių į keptuvę pridedame šakelę šviežio čiobrelio, jeigu norite – skiltelę česnako, kepsniuką apverčiame ir kepame 3-4 min. Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir, perdėję krūtinėlę į kepimo indą odele į viršų, šauname į orkaitę 7 minutėms (medium rare) arba 10-11 minučių pilnai iškepusiai. Prieš kepdama dar užbėriau šiek tiek Toskanos žolelių mišinio ir (slaptasis ingredientas) – šlakelį čili medaus. Ištraukę iš orkaitės leidžiame mėsai pailsėti: uždengiame folija ar kepimo popieriumi 5-6 minutėms.

Garnyrui antis prašosi ko nors saldžiarūgščio ar netgi saldaus. Tiks abrikosų, slyvų čiatniai, uogienės, bruknių padažas ar uogienė – ko turime ir kas patinka. Aš nusprendžiau sunaudoti nuo Kalėdų likusius virtus burokėlius ir mandarinus 🙂 2 nedidelius pirktinius virtus burokėlius nuvarvinau, supjausčiau griežinėliais ir dar pusiau, porą mandarinų išskirsčiau skiltelėmis, užmaliau druskos, šiek tiek pipirų, pusę arbatinio šaukštelio rudojo cukraus (nebūtinai), šiek tiek kmynų.

Viską pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kreminiu balzaminio acto padažu (arba kokiu nors ‘glaze’) ir šauname į karšto oro gruzdintuvę (190 laipsnių 6-7 min., po to pakratome ar pamaišome, ir dar 3 minutėms). Galima ir orkaitėje, bet šiek tiek ilgiau – kokį 15 min.

Prieš valgant dar pagardinau saldžiarūgščiu agrastų padažu, kurio receptą taip pat rasite Pagamini.lt (uogienių skyrelyje).

S k a n a u s ! !

My tip

  • Smagiausia, kad ir karamelizuotus burokėlius, ir anties krūtinėlę puikiausiai galima valgyti ir šaltus, o krūtinėlę – dėti į įvairiausias kitas salotas ar ant sumuštinio.
previous
Žuvies kotletukai su šiltu morkų ir žirnelių garnyru
next
Bolivinės balandos (kinva) troškinukas su daržovėmis
previous
Žuvies kotletukai su šiltu morkų ir žirnelių garnyru
next
Bolivinės balandos (kinva) troškinukas su daržovėmis

Add Your Comment