0 0
Kepti brokoliai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 vnt. Brokoliai
50 g. Fermentinis sūris
1 šaukštas Džiūvėsėliai
žiupsnis Itališkos žolelės
1 arbatinis šaukštelis Druska
žiupsnis Mielių dribsniai
indui patepti Aliejus

Kepti brokoliai

Brokolių mylėtojams

  • 25 min.
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Yra brokolių dievintojai, bet yra ir nekentėjų 😉 Tai šis patiekalas, be abejo, pirmiesiems. Paprasta, greita, sveika. Vegetarams tai bus pagrindinis patiekalas, bet gali būti ir puikus garnyras prie mėsos ar žuvies.

Vieno nemažo brokolio žiedynus nuplauname ir trumpai (kokias 5 min.) apverdame pasūdytame vandenyje, nuvarviname. Sudedame į aliejumi pateptą kepimo indą.

Patarkuojame mėgstamo fermentinio ar kietojo sūrio, jį galime sumaišyti su kokiu šaukštu džiūvėsėlių ir žiupsniu itališkų žolelių. Kam patinka, džiūvėsėliai suteiks šiek tiek traškumo. Užberiame ant brokolių ir šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 10 minučių. Ir viskas, skanaus!!

 

My tip

  • Norint dar daugiau maistingųjų medžiagų, prieš kepant ar jau iškepus galima užberti ir žiupsnį mielių dribsnių. Jų sūrio skonis ir riešutų aromatas čia labai tiks.

Make it simple, but not simplistic.

 

previous
Vištienos karis (curry) su daug daržovių
next
Užkandis su lašiša
previous
Vištienos karis (curry) su daug daržovių
next
Užkandis su lašiša

3 Comments Hide Comments

Add Your Comment