Ingredients
-
1 vnt. Brokoliai
-
50 g. Fermentinis sūris
-
1 šaukštas Džiūvėsėliai
-
žiupsnis Itališkos žolelės
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
žiupsnis Mielių dribsniai
-
indui patepti Aliejus
Directions
Yra brokolių dievintojai, bet yra ir nekentėjų 😉 Tai šis patiekalas, be abejo, pirmiesiems. Paprasta, greita, sveika. Vegetarams tai bus pagrindinis patiekalas, bet gali būti ir puikus garnyras prie mėsos ar žuvies.
Vieno nemažo brokolio žiedynus nuplauname ir trumpai (kokias 5 min.) apverdame pasūdytame vandenyje, nuvarviname. Sudedame į aliejumi pateptą kepimo indą.
Patarkuojame mėgstamo fermentinio ar kietojo sūrio, jį galime sumaišyti su kokiu šaukštu džiūvėsėlių ir žiupsniu itališkų žolelių. Kam patinka, džiūvėsėliai suteiks šiek tiek traškumo. Užberiame ant brokolių ir šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 10 minučių. Ir viskas, skanaus!!
My tip
- Norint dar daugiau maistingųjų medžiagų, prieš kepant ar jau iškepus galima užberti ir žiupsnį mielių dribsnių. Jų sūrio skonis ir riešutų aromatas čia labai tiks.
Make it simple, but not simplistic.
3 Comments Hide Comments
Nu kaip paprasta 🙂 , jau noriu, jau einu brokolių pirkt 😀
Sėkmės 🙂
Pagaliau išbandžiau😄