0 0
Kepti varškėtukai su migdolų miltais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200g Varškė
2 valgomieji šaukštai Cukrus
1 arbatinis šaukštelis Vanilinis cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
žiupsnis Druska
3 valgomieji šaukštai Kviečių miltai
3 valgomieji šaukštai Migdolų miltai
kepimui Aliejus

Kepti varškėtukai su migdolų miltais

Puikūs savaitgalio pusryčiai ar lengva saldoka vakarienė :)

  • 20 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Labai paprastai pagaminami varškėtukai tiks ir savaitgalio pusryčiams, ir lengvai vakarienei. Migdolų miltai jiems suteikia kitokios tekstūros, jie lengvesni, puresni, nors gaminame be jokių kepimo miltelių ar sodos.

Taigi, pusriebę varškę sumaišome su 2 kiaušiniais, 2 šaukštais cukraus, žiupsneliu druskos. Aš įberiu ir kokį šaukštelį vanilinio cukraus. O po to į gautą masę beriame kviečių miltus ir migdolų miltus, po 3 šaukštus. Galbūt reikės ir po ketvirtą, jeigu kiaušiniai kiek didesni. Sumaišome, ir viskas. Masė turi gautis tiršta, aš varškėtukus dedu keptuvėn dviem šaukštais. O tuomet ant keptuvės su įkaitintu aliejumi ar lydytu sviestu, kepame vis patikrindami, nes man atrodo, kad kepant su migdolų miltais, varškėtukai apskrunda greičiau.

Patiekiame kaip kam patinka – su grietine, uogiene ar grietine ir uogiene kartu. Man nepaprastai skanu su pačios išsivirta aviečių uogiene su bananais. Tinka užberti chia sėklų ar patiekti su šviežiomis uogomis. Skanaus 🙂

My tip

  • Tokiems keptiems varškėtukams man labiausiai tinka biri varškė, paprastai iš tokios ir kepu. Bet esu kepusi ir su paprasta pakelio varške, tuomet galima berti šiek tiek daugiau migdolų miltų.
previous
Troškinukas su grikiais ir slyvomis
next
Lazanija su varške ir špinatais
previous
Troškinukas su grikiais ir slyvomis
next
Lazanija su varške ir špinatais

Add Your Comment