Ingredients
-
1 vnt. - apie 600 g. Kiaulienos išpjova
-
200 ml. Kokakola
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
2 arbatiniai šaukšteliai Raudonėlis
-
0,5 arbatinio šaukštelio Saldžiosios paprikos milteliai
-
1 skiltelė arba milteliai Česnakas
-
keletas juostelių Kiaulienos šoninė
-
Įdarui
-
2-3 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
1 galvutė Svogūnai
-
1 didesnė Morkos
-
2 vnt. Obuoliai
-
pagal skonį Prieskoniai
-
0,5 stiklinės Kokakola
-
keletas plonų riekelių Fermentinis sūris
-
Garnyras
-
2 vnt. Obuoliai
-
1 vnt. Morkos
-
1 kekė Vynuogės, mėlynos besėklės
-
pašlakstymui Alyvuogių aliejus
Directions
Pasitaikė toks man neįprastas receptas. Bet sudomino 🙂 Ir buvo labai skanu 🙂 O ir paprastutis pagaminti!
Pradedame nuo kiaulienos išpjovos: nuplovę dedame į indą ir užpilame kokia stikline „Coca colos.“ Po maždaug 20 minučių ištraukiame, nusausiname, įpjauname, kad išsiskleistų ir būtų kur sudėti įdarą. Paprieskoniuojame iš abiejų pusių: labai tiks saldžioji arba rūkyta paprika, raudonėlis, žinoma, druska ir juodieji pipirai, šiek tiek česnako ar česnako miltelių.
Tuomet pasiruošiame įdarą: poroje šaukštų alyvuogių aliejaus ant lengvos kaitros pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūno galvutę, užpilame kokį pusę stiklinės kokakolos (skanios, geros, original taste) ir, padidinę kaitrą, palaukiame, kol užvirs. Tada beriame sutarkuotą morką, o dar po kokių 3 minučių – nedidelėmis skiltelėmis supjaustytą obuolį, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų, jeigu turite, mėgstamų šviežių ar džiovintų prieskoninių žolelių (labai tinka raudonėlis, bet galite berti ir mėgstamą prieskonių mišinį). Keletą minučių patroškiname, kol skystis šiek tiek išgaruos, o viskas gražiai pasikaramelizuos.
Pasitiesiame kepimo popieriaus, ant jo išsidėliojame plonai pjaustytą šaltai rūkytą šoninę, ant kurios guldome išpjovą ir dedame pasiruoštą įdarą.
Ant įdaro viršaus dar galite uždėti keletą riekelių fermentinio sūrio (nelabai intensyvaus skonio), o tada viską sukame į šoninę.
Paskui sukame į kepimo popierių ir į foliją, dedame į kepimo indą ir šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 20 minučių. Tuo metu sugalvojame, ko norėsime garnyrui. Prie tokios „saldokai“ pamarinuotos mėsos norėjosi ir saldoko ar saldžiarūgščio garnyro, tai morką, porą nuluptų skiltelėmis supjaustytų obuolių ir keletą juodųjų besėklių vynuogių apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir subėriau į indą prie mėsos, jai pakepus apie 20 minučių.
Po maždaug 40 minučių išpjovą išvyniojame iš folijos ir kepimo popieriaus ir šauname atgal į orkaitę kokioms 15 minučių, kad apskrustų.
Išėmę iš orkaitės, šiek tiek palaukime, leiskime viskam susistovėti, o tik tada pjaustykime ir tiekime.
S k a n a u s ! ! E n j o y ! !
My tips:
- Įdarus galite rinktis įvairiausius: vietoj morkų ir obuolių labai tiks pakepintos paprikos arba pievagrybiai ar kitokie grybai, gali būti netgi džiovinti.
- Garnyrui galite rinktis skiltelėmis supjaustytas bulves. Galite jas pabarstyti prieskoniais ir apvolioti kukurūzų miltuose. Bulves kepkite iš karto su mėsa, ne po 20 minučių.
- Šitokia išpjova labai skani ir šalta. Šalta ji puikiai susipjausto griežinėliais, taigi likučiai tikrai bus suvalgyti. O gal netgi kepsite ją iš vakaro, kad patiektumėte kaip šaltą užkandį, su alyvuogėmis, vynuogėmis ar figomis 🙂