Ingredients
-
1 vnt. Kiaulienos išpjova
-
kepimui Alyvuogių aliejus
-
1 didelis Svogūnai
-
pagal skonį Moliūgas
-
pagal skonį Morkos
-
pagal skonį Paprikos
-
2-3 Bulvės
-
0,5 stiklinės Rudieji ryžiai
-
0,5 l Sultinys
Directions
Labai paprastai pagaminamas, orkaitėje kepamas troškinukas iš to, ką turime ar kas mums labiausiai patinka. Nusižiūrėjau nuo draugės, bet čia tiek modifikacijų gali būti, kad oi!!
Pirmiausia keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepiau nemažą supjaustytą svogūną, tuomet sudėjau gabaliukais supjaustytą kiaulienos išpjovą. Jei norite, išpjovą galima prieš tai pamarinuoti su druska, prieskoniais, aliejumi. Taigi, mėsą šiek tiek apkepame su svogūnais, jei nebuvo marinuota, pasūdome ir užberiame norimų prieskonių. Man čia labai tiko iš Graikijos parsivežti souvlaki prieskoniai. Visas norimas daržoves supjaustome gabalėliais. Aš dėjau moliūgo, morkų, papriką ir trejetą bulvių. Dėl kitų daržovių, kaip norite, bet moliūgas čia yra pagrindinis, nes troškinantis jis gerokai suminkštėja, tarsi apjungia viską, iš jo lyg koks padažas išeina. Įdomiausia, kad draugės recepte buvo ir ryžių, padvejojusi dėjau ir aš, ir jie puikiai tiko. Tik pasirinkau ruduosius ryžius, kokį pusę stiklinės.
Viską sumaišome ir sudedame į skardą, užpilame apie pusę litro norimo sultinio, pridengiame folija ir kišame į įkaitintą iki maždaug 200 laipsnių orkaitę pusvalandžiui. Druskos praktiškai nebereikia, nes mėsa pasūdyta, o sultinys irgi su savo skoniu. Po pusvalandžio nudengiame foliją, pamaišome viską ir dar kepame apie pusvalandį, jau neuždengtą.
Patiekti tinka su šviežiomis žolelėmis, marinuotais ar raugintais agurkėliais. Nors čia jau tiek daržovių, kad puikiai tinka tiesiog be nieko. Skanaus 🙂
Maistas negali išspręsti visų problemų, tačiau tai puiki pradžia.
1 Comments Hide Comments
Šaunuolė!