Ingredients
-
keletas, pagal poreikį Kiaušiniai, virti
-
keli šaukštai, pagal poreikį Majonezas
-
keletas, pagal poreikį Ruginiai krepšeliai
-
pagal skonį Druska
-
pagal skonį Pipirai
-
pagal skonį Žalumynai
Directions
Puikus vieno kąsnio sumuštinių variantas. Ir skanu, ir nieko sudėtingo, o tinka tiek vakarėliams, tiek iškyloms ar užkandžiui prieš vakarienę.
Labai pamėgau rugių miltų krepšelius-traškučius, į juos galite prisidėti, ko tik norite, pavyzdžiui, ir baltos mišrainės. Jeigu daugiau žmonių ar ne visiems yra kur prisėsti su lėkšte ir įrankiais, tikrai gera išeitis. Yra įvairių traškučių, taip pat ir lietuvių gamintojų, netgi paskanintų skirtingais prieskoniais.
Keletą kiaušinių susmulkiname savo mėgstamu būdu. Čia nejuokauju – vieniems BŪTINAI turi būti pjaustyti kubeliais, kitiems – BŪTINAI tarkuoti, o man tai skaniausi – smulkinti su Tuperware „virvutės“ pjaustykle. Gabalėlių dydžius galima pasirinkti, o masė būna tobula – nei tai tarkuoti, nei pjaustyti.
O tuomet sumaišome su keletu šaukštų mėgstamo majonezo ir dedame į ruginius krepšelius. Ilgai nelaikome, nes ruginiai krepšeliai/traškučiai praranda traškumą, sugerdami įdaro drėgmę.
Pabarstome mėgstamais žalumynais (aš barsčiau saulėgrąžų daigais), jeigu norime, užmalame pipirų, ir štai:
s k a n a u s ! !