Ingredients
-
250 g. Bemielė šaldyta tešla
-
1,5-2 vnt. Kriaušės
-
50 g. Sūris su mėlynuoju pelėsiu
-
2 šaukštai Pinijos
-
pašlakstymui Balzaminis acto kremas
Directions
Mūsų namuose buvo nepelnytai pamirštas – vis kepdavome tiesiog kriaušes su pelėsiniu sūriu. O čia – labiau pyragas, dar daugiau skonio.
Taigi, atitirpintą šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą įtiesiame į sviestu pateptą apvalią kepimo formą (mano buvo 22 cm. skersmens, tai ‘pats tas’). Žinoma, galite kepimo indą tiesiog iškloti kepimo popieriumi. Kraštelius gražiai nupjauname, kad būtų lygūs, o vidurį šiek tiek pabadome šakute. Tada ant tešlos norimais raštais klojame skiltelėmis supjaustytas ‘Conference’ kriaušes (kuo labiau sunokusios, tuo geriau), į tarpus pamėtome mėgstamo sūrio su mėlynuoju pelėsiu gabalėlių bei porą šaukštų pinijų riešutėlių. Sūrio berkime pagal skonį, bet nepaskandinkime jame pyrago 🙂
Šauname į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min. Tešlos krašteliai turi būti švelniai apskrudę, sūris – apsilydęs, o pinijos – kiek parudavusios.
Ištraukę ir palaukę keletą minučių patiekiame pašlakstę kreminiu balzamiku (mėgstamiausias – mandarinų skonio iš „Romos skanumai” internetinės krautuvėlės).
n e a t s i v a l g m a 🙂