• Home
  • Desertai
  • Kriaušių ir mėlynojo pelėsio sūrio pyragas su pinijomis ir kreminiu balzamiku
0 0
Kriaušių ir mėlynojo pelėsio sūrio pyragas su pinijomis ir kreminiu balzamiku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 g. Bemielė šaldyta tešla
1,5-2 vnt. Kriaušės
50 g. Sūris su mėlynuoju pelėsiu
2 šaukštai Pinijos
pašlakstymui Balzaminis acto kremas

Kriaušių ir mėlynojo pelėsio sūrio pyragas su pinijomis ir kreminiu balzamiku

Tobulas pikantiškas desertas

  • 30 min.
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Mūsų namuose buvo nepelnytai pamirštas – vis kepdavome tiesiog kriaušes su pelėsiniu sūriu. O čia – labiau pyragas, dar daugiau skonio.

Taigi, atitirpintą šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą įtiesiame į sviestu pateptą apvalią kepimo formą (mano buvo 22 cm. skersmens, tai ‘pats tas’). Žinoma, galite kepimo indą tiesiog iškloti kepimo popieriumi. Kraštelius gražiai nupjauname, kad būtų lygūs, o vidurį šiek tiek pabadome šakute. Tada ant tešlos norimais raštais klojame skiltelėmis supjaustytas ‘Conference’ kriaušes (kuo labiau sunokusios, tuo geriau), į tarpus pamėtome mėgstamo sūrio su mėlynuoju pelėsiu gabalėlių bei porą šaukštų pinijų riešutėlių. Sūrio berkime pagal skonį, bet nepaskandinkime jame pyrago 🙂

Šauname į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min. Tešlos krašteliai turi būti švelniai apskrudę, sūris – apsilydęs, o pinijos – kiek parudavusios.

 

Ištraukę ir palaukę keletą minučių patiekiame pašlakstę kreminiu balzamiku (mėgstamiausias – mandarinų skonio iš „Romos skanumai“ internetinės krautuvėlės).

n e a t s i v a l g m a 🙂

previous
Užkandukai ant tortilijų blynukų
next
Tuno salotos su šiltais pomidoriukais ir avinžirniais
previous
Užkandukai ant tortilijų blynukų
next
Tuno salotos su šiltais pomidoriukais ir avinžirniais

Add Your Comment