• Home
  • Desertai
  • Kriaušių ir mėlynojo pelėsio sūrio pyragas su pinijomis ir kreminiu balzamiku
0 0
Kriaušių ir mėlynojo pelėsio sūrio pyragas su pinijomis ir kreminiu balzamiku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 g. Bemielė šaldyta tešla
1,5-2 vnt. Kriaušės
50 g. Sūris su mėlynuoju pelėsiu
2 šaukštai Pinijos
pašlakstymui Balzaminis acto kremas

Kriaušių ir mėlynojo pelėsio sūrio pyragas su pinijomis ir kreminiu balzamiku

Tobulas pikantiškas desertas

  • 30 min.
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Mūsų namuose buvo nepelnytai pamirštas – vis kepdavome tiesiog kriaušes su pelėsiniu sūriu. O čia – labiau pyragas, dar daugiau skonio.

Taigi, atitirpintą šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą įtiesiame į sviestu pateptą apvalią kepimo formą (mano buvo 22 cm. skersmens, tai ‘pats tas’). Žinoma, galite kepimo indą tiesiog iškloti kepimo popieriumi. Kraštelius gražiai nupjauname, kad būtų lygūs, o vidurį šiek tiek pabadome šakute. Tada ant tešlos norimais raštais klojame skiltelėmis supjaustytas ‘Conference’ kriaušes (kuo labiau sunokusios, tuo geriau), į tarpus pamėtome mėgstamo sūrio su mėlynuoju pelėsiu gabalėlių bei porą šaukštų pinijų riešutėlių. Sūrio berkime pagal skonį, bet nepaskandinkime jame pyrago 🙂

Šauname į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min. Tešlos krašteliai turi būti švelniai apskrudę, sūris – apsilydęs, o pinijos – kiek parudavusios.

 

Ištraukę ir palaukę keletą minučių patiekiame pašlakstę kreminiu balzamiku (mėgstamiausias – mandarinų skonio iš „Romos skanumai” internetinės krautuvėlės).

n e a t s i v a l g m a 🙂

previous
Užkandukai ant tortilijų blynukų
next
Tuno salotos su šiltais pomidoriukais ir avinžirniais
previous
Užkandukai ant tortilijų blynukų
next
Tuno salotos su šiltais pomidoriukais ir avinžirniais

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here