Ingredients
-
Pagrindui
-
125 g. Varškė
-
50 g. Sviestas
-
20 g. Cukrus
-
žiupsnis Druska
-
100 g. Kviečių miltai
-
0,5 arbatinio šaukštelio Kepimo milteliai
-
Įdarui
-
1-2 prinokusios Kriaušės
-
keletas riekelių, pagal skonį Sūris su mėlynuoju pelėsiu
-
keletas riekelių, pagal skonį Sūris su baltu pelėsiu
-
3-4 arbatiniai šaukšteliai Apelsinų uogienė su žievelėmis
-
keletas, pagal skonį Pinijos
-
Patiekimui
-
keletas šlakelių, nebūtinai Balzamiko actas, kreminis
-
keletas šlakelių, nebūtinai Čili medus
-
jeigu norisi Ledai
-
jeigu norisi (prie deserto) Plakta grietinėlė
Directions
Kažkaip užvaldė prisiminimai, kai net picas bandydavome kepti ant varškės pagrindo 🙂 Nežinau, ar tai 100 procentų geriau nei sluoksniuota tešla (turiu minty kriaušių pyragą, ne picą), bet kartais norisi kitaip..
Taigi, toks žinomas desertas – kriaušės su pelėsiniais sūriais 🙂
Proporcijos nedideliam pyragėliui:
Pagrindui 50 g. sviesto sutarkuojame per burokinę tarką į dubenį, beriame 125 g. 9% biresnės varškės, 20 g. cukraus, 100 g. miltų, žiupsnį druskos ir gerą pusę arbatinio šaukštelio (2.5-3.0 g.) kepimo miltelių. Viską sumaišome, perkeliame ant darbastalio ir paminkome iki maždaug vientisos masės. Neleiskime sviestui pradėti tirpti, greitai viską suspaudžiame į rutulį.
Tuomet patogiausia tešlos gumuliuką dėti ant kepimo popieriaus ir pakočioti pagal jūsų kepimo indą. Manasis buvo 24 cm skersmens. Galite apipjauti tešlą, jeigu lieka, arba galite palikti tiesiog kaip yra, užlenkti kraštelius. Galima kepimo indą patepti sviestu ir šiek tiek pakočiotą tešlą tiesiog rankomis išspaudinėti, kad pasidarytų pagrindas.
Įdarui: dvi nedidelės skiltelėmis supjaustytos kriaušės (jeigu parduotuvinės, paprastai renkuosi „Conference”), mėlynasis sūris pagal skonį (man labai patinka „Gorgoncolla dolce” – švelnaus skonio, puikiai lydosi kepant, „Roquefort” bus aitresnis ir intensyvesnis, tiks ir „Memel blue”), baltasis pelėsinis sūris pagal skonį (kurį turiu, ar „Brie”, ar „Camambert” – man tinka), apelsinų džemas (aš visada renkuosi su žievelėmis), balzamiko kreminis actas (nebūtinai), pinijos arba kiti mėgstami riešutai (jeigu stambesni, pasmulkinkite).
Kepame apie 30 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patiekti tinka kaip yra, o jei norisi ‘mandriau’, tuomet ledai, plakta grietinėlė, kreminis balzamiko padažas, chili medus, agrastų padažas (rasite www.pagamini.lt )
S k a n a u s ! !











